2024. február 26., hétfő

Micsoda „perspektíva”!?

Lehet, hogy egy kép erről: 2 ember 

2024. február 26. 9:34

⭕ Dr. Pásztor Bálint szerint a vajdasági magyarság „régióbeli gazdasági lehetősége" olcsó munkaerőként dolgozni kínai elektromos autókat gyártó cégnél. ⭕
◾Egy kedves ismerősöm hívta fel a figyelmemet dr. Pásztor Bálint eszmefuttatására a SZMR hullámhosszain (Pásztor után Pásztor OV-t utánozza), mi szerint a magyar kormány számos fontos beruházásra készül a közelünkben, mint az a szegedi BYD kínai beruházása, ahol elektromos autókat fognak gyártani. „Jó hírként” felhozta azt is, hogy nem kell Szegedre költözni, lehet napi szinten ingázni a Szabadka-Szeged vasútvonalon, és ezért kell nyitvatartani a Horgos II határátkelőt. Mindezt a vajdasági magyarok számára „régióbeli gazdasági lehetőségnek” minősítette.
😞 Micsoda „perspektívát” tárt elénk a vajdasági magyar politikum egy részének képviselője!
◾Olcsó munkaerőként dolgozni kínai összeszerelő műhelyekben, esetleg szintén kínai cégeknél akkumulátorokat gyártani, vagy kábelkorbácsokat fonogatni! Valóban „régióbeli gazdasági lehetőség” ez a vajdasági magyarok számára! Hát még mekkora teljesítmény az, hogy át se kell költözni mert rendszeresen „megy a vonat”!
➡ Ők élvezik a privilégiumokat, dőzsölnek, osztogatják – csipegetik a Bg, NS és BP részéről érkező támogatásokat, gyarapodnak, családi dinasztiákat építenek, te meg menjél külföldre. Helyedre úgyis nepáli, indiai, bangladesi, kínai, török stb. munkást hoznak. Pedig a Prosperitati a magyar emberek foglalkoztatásáról szólt (kellett volna).
➡ А bácskai tömb magyarságban, a Tisza- mentén nem működik a tömegközlekedés. A vasutat felszedték, autópálya nincsen, „Vajdaság mosolya” csak súrolja Óbecse határát. Szabadka felé alig van egyenes összeköttetés, míg Szeged felé nincsenek már vasúti sínek sem, nemhogy vonat.
1️⃣ Hogyan engedhették meg ezt ha 2014 óta minden szinten hatalmon vannak és államtitkáruk is van a közlekedési minisztériumban?
2️⃣ Nem az lenne a feladatuk, hogy a magyarok által lakott településekre infrastrukturális beruházásokat, befektetőket, munkahelyeket vonzanak Belgrádból és Újvidékről?
3️⃣ Ne menjenek el az emberek a szülőföldjükről?
4️⃣ Ha már olyan jóban vannak az anyaországi kormányzattal, miért nem ösztönzik őket a magyar tőke ideirányításába?
5️⃣Miért mennek a magyar vállalkozók inkább Belgrádba, Újvidékre, Indjijára a magyarok által lakott teleépülések helyett?
6️⃣ Nem csak Palics és Szabadka van a világon!
 
Csonka Áron
https://www.facebook.com/csonkaaron

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése