2024. február 14., szerda

Varga Judit exférjének színre lépése nem rengette még meg a Fidesz-tábor bizalmát

 A Szabad Európa honlapja

2024. február 14.

Jó reggelt kívánunk! 
Legfontosabb cikkeink ma reggel:

Elemző: Nem csúszhat be újabb hiba, áderi karakter lehet az új köztársasági elnök
Az idő rövidsége miatt kevésbé valószínű, hogy külsős embert jelöl a Fidesz államfőnek, mivel az mindig hordoz kockázatokat, és miután immár a második köztársasági elnökük bukott meg, ezért mindenképp kipróbált, megbízható jelöltet kell találniuk – közölte Mikecz Dániel politológus. A szakértő nem számít arra, hogy Magyar Péter színre lépése megrengetné a Fidesz-tábor bizalmát.

Bevándorlásügyi EU-biztos: A paktum éppen a migránsgettókat szünteti meg
Orbán Viktortól olyan kijelentéseket hall, amelyek a migrációval kapcsolatos dezinformáiókat táplálják – mondta a Szabad Európának és több más lapnak adott interjúban Ylva Johansson bel- és migrációügyi EU-biztos, aki szerint nem a migrációs paktum, hanem annak hiánya eredményez migránsgettókat.

Ezermilliárdokból kifényesített rozsdaövezet
Már évtizedek óta Budapest szégyenfoltja Rákosrendező, amely most arab befektetőkkel újulhat meg. A tervek szerint 600-650 ezer négyzetmétert építenének be, és 250-350 ezer négyzetméteren épülne közpark. Ez összesen nagyjából akkora, mint a Városliget területe. Egy ekkora városnegyed fejlesztése az egész fővárosra hatással lehet. Mivel a kormány mini-, majd Orbán Viktor maxi-Dubajnak nevezte a tervet, megindult a vita, hogy kellenek-e a városba felhőkarcolók, és egyáltalán, milyen fejlesztésekre van szüksége Budapestnek.

Megjelent Orbán Viktor határozata a magyar katonák csádi missziójáról
Megjelent a Magyar Közlönyben a Csád területén állomásozó magyar kontingens jogállásáról, a katonai együttműködésről és segítségnyújtásról előkészített kormányközi megállapodás létrehozásáról szóló miniszterelnöki határozat.

Ukrajna újjáépítésére csatornázza át az Európai Unió a zárolt orosz vagyonból származó profitot
A tagállamok hétvégi döntésükkel megtették az első konkrét lépést ennek érdekében, így mostantól külön számlán kell nyilvántartani az ukrajnai háború megindítása után befagyasztott orosz jegybanki százmilliárdokból származó nyereséget.

Erősödik a nemzetközi nyomás az újabb gázai tűzszünet tető alá hozása érdekében
Izrael fokozott diplomáciai nyomásnak van kitéve, hogy egyezzen bele a fegyvernyugvásba a Gázai övezetet uraló Hamász terrorszervezettel. Az Egyesült Államok és az ENSZ is óva intette Izraelt attól, hogy a civilek védelmének garantálása nélkül szárazföldi offenzívába kezdjen az egyiptomi határnál található Rafah városban.
 
Amit még tudni érdemes
Már 2011-ben is nyomoztak szexuális zaklatás gyanújával a bicskei pedofil igazgató ellen, mégis kapott utána két kitüntetést (Telex)
V. János azután kapott kitüntetést a fővárostól, hogy korábban már nyomoztak ellene szexuális zaklatás gyanújával. Erről feljegyzés is készült a fővárosi önkormányzatnál, de ez valahogy mégsem kapcsolta be akkor a vészcsengőt senkinél.

Kétmilliós étkezőasztal és milliókért berendezett moziszoba várja Novák utódját az elnöki rezidencián (RTL)
Novák Katalin utódja több millió forintos étkezőasztalt, milliókért berendezett moziszobát, illetve 720 ezer forintos zöldséghűtőt is használhat majd.

Minden jót kíván a mai napra:
A Szabad Európa budapesti szerkesztősége

szabadeuropa@rferl.org   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése