2012. július 28., szombat

Július 27.

Elkezdődött a XXX. nyári olimpia (Počele su 30. Letnje olimpijske igre /
The 30th summer Olympic Games opened)

Nagyszabású, csaknem 4 órás megnyitóceremóniával kezdetét vette Londonban a világ legnagyobb sporteseménye, az olimpia. Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökének felkérésére II. Erzsébet angol királynő megnyitotta az ötkarikás játékokat. 60 ezer néző, 7500 önkéntes és a 204 részt vevő ország képviselőinek jelenlétében felvonták az olimpiai lobogót, a seregszemle résztvevői letették az olimpiai esküt, majd 7 fiatal reménység meggyújtotta az olimpiai lángot.
  




A vajdasági magyar irodalom napja (Dan vojvođanske mađarske književnosti / Day of Hungarien Literature in Vojvodina)

Ezen a napon (1893-ban) született Pécsett Sztankovics – Szenteleky – Kornél, a vajdasági irodalom Kazinczyja, s ez 2005-től – a Magyar Nemzeti Tanács – döntése szerint irodalmunk napja, aminek megtartására első ízben, 2006-ban került sor.




Július utolsó péntekje
A rendszergazdák (méltányolásának) világnapja [Dan (poštovanja) sistemskih administratora / SysAdminDay, System Administrator Appreciation Day]

A Rendszergazdák Világnapjának számontartása a SysAdminDay.com webhelynek köszönhető. 1999 óta tartják. Az ötlet a nap megünnepléséről a meggyötört és sokszor nem kellőképpen megbecsült rendszer-adminisztrátorok kapcsán született. A definíció szerint ők a számítógép- és hálózati rendszergazdák, webmesterek, adatbázis- és e- mail adminisztrátorok, akiknek személye gyakran elrejtve marad a felhasználó szeme elől.
                    

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése