2013. január 20., vasárnap

Az ANEM is elítéli a Pečat gyűlöletbeszédét



A hetilap nemzeti hovatartozásuk alapján különbözteti meg a Vajdasági RTV egyes szerkesztőit és újságíróit


A független elektronikus médiumok társulása, az ANEM elítélte a Vajdasági RTV és a Vajdasági Független Újságírók Egyesületének elnöke elleni támadást a Pečat hetilapban.
"Az ANEM szolidaritásáról biztosítja a Vajdasági RTV-ben dolgozó kollégáit, akárcsak a Vajdasági Független Újságírók Egyesületének tagjait, valamint mindazokat, akik a szakma követelményei szerint végzett munkájuk miatt nyomásgyakorlásnak vannak kitéve, akik a demokratikus értékek és az emberi jogok tiszteletben tartása mellett állnak ki", áll a szervezet közleményében.
Az ANEM egyúttal felhívta az illetékeseket, reagáljanak a támadásra és csírájában fojtsanak el minden olyan megnyilvánulást a médiumokban, amelyet másként nem lehet minősíteni, mint a Szerbiában élő nemzeti közösségek közötti gyűlölet szításának.
A Pečat hetilap pár nappal ezelőtti számában olyan cikket jelentetett meg, amely nemzeti hovatartozásuk alapján különbözteti meg a Vajdasági RTV egyes szerkesztőit és újságíróit, akárcsak az újságíró egyesület elnökét, Dinko Gruhonjićot.
http://www.vajma.info/cikk/vajdasag/14751/Az-ANEM-is-eliteli-a-Pecat-gyuloletbeszedet.html, 2013. január 19. [19:36]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése