2013. január 30., szerda

Vádemelés a tavalyi temerini verekedés ügyében





Hét magyar nemzetiségű fiatal ellen nemzeti, faji és vallási gyűlölet szítása miatt indul eljárás

Az újvidéki Felső Ügyészség vádat emelt azon hét személy ellen, akiket a tavalyi temerini verekedésben való részvétel kapcsán nemzeti, faji és vallási gyűlölet szításával vádolnak.
Az október 21-i verekedés során megsérült Denis R. (23) és Mirko B. (23), emiatt Orosz Attila (23), Orosz Róbert (20) és Koperec Csongor (19) temerini, Kovács Norbert (33) és Karpinszki Kornél (21) óbecsei valamint Smith Tomas (18) és Apatocki Flórián (18) adai fiatalemberek ellen emeltek vádat, értesült az újvidéki Dnevnik napilap.
Őket azzal terhelik, hogy az adott napon egy temerini vendéglátó ipari objektumban a jelenlévőket inzultálták és azok biztonságát veszélyeztették. Emellett, azt is a számlájukra írják, hogy „Sieg Heil” jelszóval üdvözölték egymást, ezt követően lökdösni kezdték a vendégeket, majd rátámadtak a két sérültre. Az így keletkezett felfordulás során egyikük a gyanú szerint egy fiatalembert üveggel vágott fejbe, ezt követően tört ki verekedés a szórakozóhely előtt.
A gyanúsítottak ellen az a vád, hogy rárontottak a két sértettre, akiket kézzel és lábbal ütlegeltek. Ezt követően a kávézóban lévők rátámadtak a fiatalokra.
Vádat emeltek Predrag Novaković ellen is, erőszakos viselkedésért, ő ugyanis a verekedést követően az utcákon üldözte Kovács Norbertet, aki, miután utolérte, könnyebb sérüléseket okozott neki.
Magyar Szó online, 2013. január 30., 08:27
http://www.magyarszo.com/hu/1866/kozelet_politika/91391/V%C3%A1demel%C3%A9s-a-tavalyi-temerini-vereked%C3%A9s-%C3%BCgy%C3%A9ben.htm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése