2013. január 14., hétfő

Cirill betűs feliratokra cserélik a latint az újvidéki buszokon "A cirill írásmódhoz való visszatérés fontos lépés a város kultúrájának, hagyományának és lelkének megőrzése érdekében"



Az újvidéki hatóság úgy döntött, hogy a városi buszok irányjelző feliratait latin betűsről cirill betűsre váltják. Arra hivatkoznak, hogy nagyon fontos a cirill betűkhöz való visszatérés a vajdasági székvárosban.
Az irányjelző feliratok írásmódjának megváltozása alkalmából Borko Ilić (DSS) újvidéki polgármester-helyettes elmondta, hogy a tömegközlekedési vállalat (GSP) így járul hozzá a cirill írásmód visszahozásához Újvidék utcáira.
"A cirill írásmódhoz való visszatérés fontos lépés a város kultúrájának, hagyományának és lelkének megőrzése érdekében, és feltételezem, hogy érdekes lesz a turisták számára is, akik tavaly nagy számban látogattak el hozzánk", mondta Borko Ilić, valamint hozzátette még, hogy a a változás nem jelent majd problémát azon külföldiek számára sem, akik nem ismerik a cirill betűs írásmódot, ugyanis a buszok számozva vannak.
Milan Balać, a GSP igazgatójának és a DSS tagjának elmondása szerint az eljárás technikai része a következő két napban befejeződik a 200 beépített irányjelzővel rendelkező járműben. (021.rs)

http://www.vajma.info/cikk/vajdasag/14714/Cirill-betus-feliratokra-cserelik-a-latint-az-ujvideki-buszokon.html, 2013. január 13. [20:13]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése