2024. ápr. 26. 19:10

Pénteken este 6 órára hívta híveit a Belügyminisztérium elé a Tisza Párt alelnöke, Magyar Péter, tájékoztat a 444.hu.

A portál beszámolója szerint a tüntetésen az Országos Közös Akarat képviselője, Szilágyi Kitti azt mondta, hogy a gyerekvédelmi rendszert kizsigerelték, a szakembereket megalázzák minden nap, a kormány képtelen ellátni a feladatait és megvédeni a gyerekeinket.

Egy országnak, egy nemzetnek feladata, hogy megvédje a gyerekeket, mert ez megmaradásának és fejlődésének alapvető kritériuma. Aki ezt nem képes megérteni vagy nem akarja, veszélyezteti közös hazánk jövőjét.

Szilágyi szerint a gyerekek érdeke pártállástól független, közös ügy, ez az ország valódi közös akarata. Európai szinten is kimagasló gyermek jólléti és jól léti rendszert kell kialakítani, de a parlamenti népjóléti bizottság ülésén elutasították a kezdeményezésüket. (Ezt nagy fütty kísérte.)

A gyeremkotthonok alulfinanszírozottak, nincs elég szakember – mondta Szilágyi. aki arra kérte a jelenlévőket, hogy képzeljék el, milyen lehet gyermekként éhezni, nincs kihez fordulni, segítséget kérni, mert nem védenek meg. A pedofília büntetése nem egyenlő a gyermekvédelemmel – közölte.

Harmadikként Magyar Péter következett: „Ma Magyarországon olyan kormány van, ami családbarátnak hazudja magát. Olyan kormány, ami kereszténynek hazudja magát. Olyan kormány, ami gyermekbarátnak hazudja magát. Olyan kormány, ami békepártinak hazudja magát. És olyan kormány, ami vidékpártinak hazudja magát.

Pont az ellenkezője igaz. Hazudnak reggel, hazudnak este, hazudnak minden hullámhosszon”

– kezdte beszédét. Azt mondta, a kormány semmibe veszi a családokat és a védtelen gyermekeket, háborút szít magyar és magyar, családos és egyedülálló, vidéki és fővárosi, fiatal és idős között.

„A kormány tagjai 2,5 hónap alatt nem jutottak el a bocsánatkérésig”. Arról beszélt, hogy katolikus iskolába járt, azt tanulta, hogy a kereszténység alap tanítása a megbocsátás, de ez csak ott lehetséges, ahol bocsánatot kérnek. Szerinte két eset van:

Orbán Viktor vagy bocsánatot kér, megnevezi a felelősöket és felelősségre vonja őket, vagy távozik a hivatalából.

Magyarországon ha egy gyermeket szexuális erőszakot él át, nem számíthat arra, hogy gyorsan és hatékonyan felelősségre vonják az elkövetőt, mondta, hozzátéve, hogy itthon a rendőrség csak akkor csipkedi magát, amikor már a nyilvánosság kényszeríti őket erre.

Magyar felidézte, hogy tavaly augusztusban egy gyerekotthonban egy nevelő szexet kérte azért, hogy segítsen egy kislány szökésében. Majd azt kérdezte, hogyhogy csak tavasszal, az erről szóló Facebook-posztja után történt meg az első tanúkihallgatás az ügyben, hogyhogy csak múlt héten tartóztatták le az elkövetőt? Mit csinált a rendőrség, a belügyminiszter, a kormány a bicskei történtek után, hogy ez megtörténhetett?

Kiderült, hogy a késve kihallgatott férfinek volt más áldozata is, egy kisfiút is bántalmazott szexuálisan.

Miért nem azonnal lépett a rendőrség, hogy ne folytathassa, amit tett? Mire vártak 8 hónapig? – kérdezte Magyar, majd folytatta: Milyen szörnyűségnek kell történnie, amiből tanul a rendőrség, amiből tanul Orbán, Pintér? A bicskei nem volt elég, ahol öngyilkos lett egy áldozat?

Magyar szerint könyvek becsomagolása helyett érdemi lépésekre lenne szükség, képzett, ilyen bejelentésekre azonnal intézkedő, felkészíttet rendőrségi egységeket kellene felállítani azonnal.

https://szmsz.press/2024/04/26/magyar-peter-orban-viktor-vagy-bocsanatot-ker-vagy-lemond/