2014. november 6., csütörtök

Vučić: egy szerbért ezer muszlimot ölünk meg - Ez az ember emlékezett meg a magyar áldozatokról Szabadkán?!

aleksandar-vucic-istvan-A hétvégén Aleksandar Vučić, Szerbia miniszterelnöke is lerótta kegyeletét Szabadkán azon 978 áldozat tömegsírjánál, akiket 1944-45-ben végeztek ki.
Ám nem volt mindig a megbékélés élharcosa Aleksandar Vučić, aki egy 1995-ös parlamenti beszédében a következőket mondta: "Hát maguk csak bombázzanak és csak öljenek meg egy szerbet is, mi majd száz muszlimot ölünk meg cserébe és akkor majd meglátjuk merészel-e a nemzetközi közösség vagy bárki más fellépni a szerbek helyzete ellen, vagy így viselkedni a szerb nemzettel."
 
Ugyanez a szellemiség pusztított a Délvidéken is, amikor 1944-45-ben tízezer szám mészárolták a magyarságot. Cseres Tibor Kossuth-díjas magyar író, aki a Hideg Napok című könyvében megírta a magyar hatóságok razziájának rémtetteit is, a Vérbosszú Bácskában című könyvében arról is beszámol, hogy 1944-ben a magyarok ellen elkövetett etnikai tisztogatások során a szerb partizánok a vérbosszútól hajtva az "egy szerb halottért két magyart öljünk" jelszóval végezték bestiális cselekedeteiket.
Ennek az ószövetségi, fogat fogért elvnek a megtestesítője Aleksandar Vučić is, aki a hétvégén fejet hajtott a szabadkai Zentai úti temetőben újjáavatott Vergődő madár szobránál, közel ezer lemészárolt szabadkai magyar emlékhelyénél.
Pedig a tizenkilenc évvel ezelőtti kijelentései kapcsán bátran állíthatjuk, hogy 70 éve még maga Vučić is meghúzhatta volna a ravaszt a Délvidéken.
Sz. A. 
Közzétette: Szabó Attila 2014. november 05. szerda, 11:14

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése