2015. április 19., vasárnap

A hónap hőse: Korhecz! Bravó, nagy szívességet tett a délvidéki magyarságnak!


aa korhec022Nem gondoltam volna, hogy a címben szereplő mondatot valaha is leírom, de ha egyszer megérdemli...
Korhecz Tamás kitárulkozása, vagy ha úgy tetszik, "coming out"-ja megmutatta, mi vár azokra a VMSZ-esekre vagy a VMSZ-t szolgáló "függetlenekre", akiktől a párt - miután kihasználta őket - szabadulni akar. Papírzsebkendő (de mást is mondhattam volna) sorsára jutnak.
Korheczot dicséret illeti, mert nyíltan rámutatott arra a tényre, hogy az MNT-t (ami ugyebár majdnem ugyanaz, mint a VMSZ) nagymértékben egy szőke nő irányítja (illetve irányította).
Félreértés ne essék: nem hiszem, hogy az MNT volt elnöke azért meztelenítette le a VMSZ módszereit és hatalmi struktúráját, mert ezzel az itteni magyarság felvilágosítását akarta segíteni. Sokkal valószínűbb, hogy az önimadát előrehaladott stádiumában levő hősünk hiúsági okból birizgálta meg az elvtársak idegrendszerét.
Nekem végül is mindegy, mi motiválta. A lényeg, hogy kimondta azt, amit ugyan sokan tudtunk, de a félrevezetett, félretájékoztatott (agymosott?) délvidéki magyar átlagszavazók egy része nem szerzett róla tudomást, vagy egyszerűen képtelen volt elhinni.
Ezért is fontos, hogy nemcsak a "szélsőséges firkászok", hanem a nagy Korhecz is rávilágított a lesújtó igazságra.
Való igaz, hogy Korhecz amúgy egy meglehetősen sikertelen közéleti személyiség, amolyan "lúzer", aki 2008-ban egyéni képviselőjelöltként csúnyán megszívta a tartományi választást, ráadásul a riválisa Szántó Róbi volt, aki hát... inkább nem folytatom.
Korhecz az MNT elnökeként sem alkotott maradandót. Több olyan húzása és megnyilvánulása volt, amelytől sokan "eldobták az agyukat". A VMSZ-es médiagépezet azonban folyamatosan futtatta és népszerűsítette őt.
Aztán valami történt, amitől Korhecz úgy döntött, elég volt. Most pedig rendesen kipakolt, és ezzel részben jóvá tette közelmúltbeli hibáit, bűneit (?).
A Családi Körnek adott interjúban néhány súlyos tényt közölt. Például:
1. Az MNT-ben rengeteg pénz van. Megnövekedtek a támogatások Magyarországról, sosem volt ennyi pénz a költségvetésben.
2. Az MNT-ben tisztogatás folyik, amit nem lehet ésszerű vagy takarékossági okokkal magyarázni.
3. A meglevő anyagi eszközök dacára veszélybe került az iskolabusz-, a beiskolázási- és az ösztöndíjprogram is. (Vagyis az a magától értetődő minimum, amit még Korheczéknek is sikerült hozniuk.).
Korhecz lépése máris láncreakciót váltott ki, amely akár a VMSZ széteséséhez, vagy legalább jelentős gyengüléséhez vezethet.
Bravó, Korhecz!
K. P.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése