2015. április 2., csütörtök

„A pártok eluralták az adminisztrációt”

Saša Janković: Sok embert foglalkoztatnak kis fizetésért

   
Saša Janković köztársasági ombudsman Nišben tett kijelentése szerint a politikai pártok eluralták az adminisztrációt, így az adminisztráció sem politikamentes.
Saša Janković köztársasági ombudsman (Fotó: www.mc.rs)
Saša Janković köztársasági ombudsman (Fotó: www.mc.rs)

– Popilizmus uralkodik, sok embert foglalkoztatnak kis fizetésért, és a kis fizetésért cserébe nem kérnek minőségi és felelősségteljes munkát – nyilatkozta az újságíróknak Janković Nišben, kitérve arra, hogy a polgárok egyre többet panaszkodnak az adminisztráció lassúságára. A niši Jogi Karon a polgári jogok Szerbiában témában megtartott előadáson kiemelte, a polgárok teljesen értelmetlen folyamatokra panaszkodnak, arra, hogy az adminisztráció válaszára hónapokat, éveket várnak, indoklás nélküli végzéseket kapnak.
Az ombudsman rámutatott, az említett gondokra ismertek a rendszerbeli megoldások, ez pedig az államigazgatási és helyi önkormányzati minisztérium hatáskörébe tartozik. Szavai szerint nincs szükség stratégiára, akciótervre, új törvényre, szabályzatra ahhoz, hogy tudjuk, az adminisztráció mikor nem működik. Szankciókat kell bevezetni arra az esetre, ha az adminisztráció nem végzi a munkáját. Véleménye szerint az adminisztráció szakértőket kíván, nem pedig pártkádereket.
Az esetek 90 százalékában, ahol szabálytalanságokat állapítottak meg, az állami szervek és az önkormányzatok is kijavították a hiányosságokat, mindez arra utal, hogy jobban is tudják végezni a munkájukat, mutatott rá a polgári jogvédő. B92
Magyar Szó, 2015. április 2., 4. o. és/vagy

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése