2016. január 13., szerda

ÉSSZERŰSÍTÉS MAGYAR SZÓ MÓDRA

ÉSSZERŰSÍTÉS MAGYAR SZÓ MÓDRA
Forrás: aranygondolatok.com
Az összesen 215 embert foglalkoztató vállalatban mindössze 3 munkatársnak kínálták fel ezt a lehetőséget – és persze mindhármukat még évtizedek választják el a nyugdíjtól
Átiratot kapott a Magyar Szó Kft. – az egyetlen, Szerbiában megjelenő magyar nyelvű napilap kiadója – a Tartományi Kormány emberi erőforrások szolgálatától január 5-i keltezéssel, melyben felszólítja a címzettet, hogy január 11-e, azaz hétfő 12 óráig juttassa el az említett szolgálatnak azoknak a meghatározatlan időre felvett dolgozóknak a névsorát, akik hajlandóak lennének önként felbontani a munkaviszonyukat — azaz felmondani — végkielégítés ellenében. Az átirat hivatkozik a közszférában dolgozók maximális létszámának meghatározásáról szóló törvényre, illetve annak vonatkozó szakaszára.
Az átiratot minden olyan szervezeti egység megkapta, amelyik részben, vagy teljes egészében közpénzekből él, azaz költségvetési eszközökből biztosítja működését. Azt persze nem lehet teljes bizonyossággal tudni, hogy a többi érintett hogy oldotta meg ezt a kérdést, de számtalan önkormányzati és közvállalati példa van arra, hogy ilyen esetekben első körben a nyugdíj előtt álló munkatársaknak kínálják fel az idő előtti távozás lehetőségét – amit a törvény szintén lehetővé tesz. Több szempontból ugyanis ez a legfájdalommentesebb megoldás: a törvény követelésének is eleget tesz, ugyanakkor a nyugdíjkorhatár előtt állók gyakran kifejezetten örömmel fogadják az idő előtti nyugállományba vonulás lehetőségét.
A Magyar Szóban azonban nem így gondolják. Az összesen 215 embert foglalkoztató vállalatban mindössze 3 munkatársnak kínálták fel ezt a lehetőséget – és persze mindhármukat még évtizedek választják el a nyugdíjtól. A Magyar Szó vezetőségének megítélése szerint azonban a cégben erre a három emberre nincs tovább szükség, mindenki másra pedig igen. Olyannyira, hogy még a lehetőséget is eltitkolták előttük! Ugyanis semmilyen szerkesztőségi ülés, hirdetőtáblára való kifüggesztés, nyilvános értesítés stb. nem volt, sőt, az egészet olyannyira gondosan próbálták elhallgatni az összes többi alkalmazott előtt, hogy még a három érintett munkatársat is csak pénteken, január 8-án, a munkaidő letelte után értesítették, egy hétvégét hagyva nekik, hogy döntsenek sorsuk további alakulásáról.
V. Meszes Ildikó (Magločistač)
http://maglocistac.rs/esszerusites-magyar-szo-modra/

A három leépítendő személy közül kettő a MM tagja, a harmadik pedig a kiszivárgó információk szerint valamilyen sikkasztásra utaló dokumentumokkal rendelkezik. Rezeg a léc, Márti néni?
https://www.facebook.com/masodiknyilvanossag, 2016. január 11 [11:02]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése