2016. január 3., vasárnap

Semjén Zsolt magyar közpénzen akarja szerb vállalkozók hűségét megvásárolni

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Semjén Zsolt szerint 2015 a magyar nemzetpolitika talán legsikeresebb éve volt. A miniszterelnök-helyettes ezt a Kossuth Rádió Határok nélkül című műsorában jelentette ki csütörtökön.
 
Mondja ezt Semjén miközben a "temerini fiúk" közül ketten még mindig börtönben vannak, Erdélyben székely hazafiakat tartóztatnak le koholt vádak alapján, Kárpátalján polgárháborúban kell fegyvert fognia a magyar fiataloknak, Felvidéken pedig teljes jogfosztottsággal jár, ha valaki felveszi a magyar állampolgárságot. 
Délvidéki tekintetben Semjén arról nem beszélt, hogy a törökdúlás óta nem élt ilyen kevés magyar a vidékünkön és, hogy még Tito partizánjai sem tudtak annyi magyart lemészárolni 44/45-ben, mint ahányan az utóbbi években hagyták el önként szülőföldjüket. Ellenben kifejtette, hogy a Délvidéken egy példátlan kezdeményezés indult: 50 milliárd forintot nyújtottak gazdaságfejlesztésre részint vissza nem térítendő támogatás, részint nagyon kedvezményes hitel formájában. A miniszterelnök-helyettes már nem tért ki arra sem, hogy a hatalmas mennyiségű magyar közpénzt, egy olyan politikai párt kezelésére bízzák, amely korábban épp a pénzek előre leosztása kapcsán került egy nehezen cáfolható botrányba.
 
Szerbeknek is jár a magyar közpénzből
 
Semjén Zsolt a támogatás egy igen fontos, ezidáig elhallgatott aspektusáról is beszélt a rádióinterjújában. A politikus ugyanis a beszélgetés során kifejtette, hogy a pénzek lehívása mindenkinek elérhető lesz, így a magyarsághoz semmilyen módon sem köthető szerb üzletembereknek és vállalkozóknak is lehetősége lesz a forrásokhoz jutni. Semjén ezt a következőképpen magyarázta “A fejlődés komolyan támogatja a magyar vállalkozókat, a szerb vállalkozókat pedig Magyarországhoz köti.” Ezek szerint Semjén van olyan jóhiszemű, hogy elhiszi, hogy magyar emberek közpénzének kiosztásával szerb vállalkozókat tud megvásárolni és a magyarság látensvazalusává tenni.
 
Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy Orbán Viktor helyettesének a kijelentése a teljes naivitásból, vagy csak balkáni gazdasági és politikai helyzet ismeretének teljes hiányából fakad. 
 
H. Á. Közzétette: Haraszthy Ágoston 2016. január 02. szombat, 18:33

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése