2021. november 5., péntek

A párt játssza a földesúr szerepét és mindenkit jobbágyként kezel

 A párt játssza a földesúr szerepét és mindenkit jobbágyként kezel

2021. november 4.

Tegnap este egy, immár sokadik gyerekkori barátom szólt, hogy ő is lelép. 30 évig dolgozott vezetői beosztásokban különböző helyi vendéglátóhelyeken. 50 éves, egy évvel idősebb, mint én. Azt mondja elege lett abból, hogy 30 éve várja a jobb életet. Elmegy a rothadó nyugatra, ahol ennyit kell dolgozni mint itthon, de legalább lesz egy kis nyugalma. Nem a pénz miatt megy el, hiszen itthon sem keres rosszul. Főleg, ha azt nézzük, hogy saját háza van és nem kell a magas nyugati lakbéreket fizetni, lehet, még több pénze is marad itt havonta mint a rothadó nyugaton. Viszont élni akar. Elege lett, mint oly sok más embernek ebből a sok hazugságból, a rengeteg szakmai analfabéták pozícionálásából, akik az életben még semmit nem tettek le az asztalra csak seggeket nyalnak hol jobbra hol balra hol középen, és ők a megmondók. Hazudnék, ha azt mondanám nekem nap mint nap nem fordul meg a fejemben, hogy hagyom ezt az egész bagázst a francba és visszamegyek én is a rothadó nyugatra. Az, ami itt megy egyszerűen szánalmas, szomorú és egyben vérlázító! Normális helyeken két-kézzel kaparnak a legkisebb befektetőért is, míg Topolyán a befektetőt, aki nem csak a saját pénzét, hanem a tudását, a kapcsolatrendszerét is be szeretné fektetni, pártkutyák fogadják olyan lenézéssel, hogy ő érzi magát kellemetlenül, mint ha nem adni jött volna, hanem lopni. Persze vannak kivételek, a párt kedvenc vállalkozóinak minden gyorsabb és mindent lehet! Aki nem akar velük egy csónakban evezni azt meg megpróbálják ellehetetleníteni, elutáltatni, elnyomorítani.

Hétfőn megyek az újabb, immáron már a fene sem tudja hányadik bírósági tárgyalásomra, amiért a Jail-en a romos, beszakadt tetőt egy szép, új tetőre cseréltem. Topolya történetében első ember vagyok, akit a város feljelentett. Azok a pártanalfabéták, akik elfordították a fejüket, vagy csak beszariak voltak, amikor a hotel tetejére illegálisan és statikailag életveszélyesnek minősített 2 emeletet húztak fel. A város központjában. Vagyis nem lehet azt mondani, hogy nem látták, nem vették észre. Mindennap ott jártak el előtte.

Szóval ezekből a kiskirályokból, akik valójában bocskoros parasztok, van elege sok normális embernek és nem kizárólag a rossz megélhetési feltételekből csupán, ami többnyire szintén ezeknek a talpig bunkó pártparasztoknak, gyalogoknak köszönhető!

Már a számát sem tudom milyen pártalapú cégeket hoznak létre, és tömik tele pártkatonákkal, akiknek se tudásuk (mert ha lenne már saját cégük lenne és nem a mi hátunkon élősködnének) se ambíciójuk, se ötletük vagy is darab sz@rt sem érnek, de a párthoz hűségesek.

Topolyán ma jóformán van pár tehetősebb fickó, akik a pártnak köszönhetik többségében vagyonukat, vannak a kizsákmányolt munkások, ezek gyerekei és a nyugdíjasok. Középosztály nincs. Holott minden állam legfontosabb rétege a középosztály. Ez az a réteg, amely költekezik, amelyből fejlődik egy város. Topolyán 30 éve nem épült 1 méter járda, 1 méter útszakasz. A tóparton 30 évig semmi se volt, most hogy építettem oda egy európai színvonalú épületet, rögtön a városnak is lett ötlete. A Jail évtizedekig egy romos épület volt, a kutyát sem érdekelte, most, hogy felújítottam bíróságra járok miatta. Egyértelmű, hogy itt a párt játssza a földesúr szerepét és mindenkit jobbágyként kezel. Vagy is majdnem mindenkit, mert sokan inkább elmennek minthogy ezeknek fejet hajtsanak vagy dacol velük és harcol az igazságáért ami már sokszor egy showműsor , mint én…

 Robert Yugovich

https://naplo.org/index.php?p=hir&modul=minaplo&hir=14002

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése