2021. november 26., péntek

A MAGYAR MOZGALOM RÉSZT FOG VENNI A VÁLASZTÁSOKON

 
2021. november 26. 12:16
 
A vajdasági magyarságnak a VMSZ-en kívül is lesznek magyar jelöltjei a tavaszi, április 3-ára beharangozott köztársasági parlamenti választásokon!

https://www.facebook.com/magyarmozgalom.rs

 

„A magyarságnak lesz választási lehetősége” 

A Magyar Mozgalom a Zelenović-féle tömörülés tagjaként vesz részt vesz a szerbiai parlamenti választásokon

A Nebojša Zelenović által vezetett koalíció tagjaként vesz részt a Magyar Mozgalom az áprilisi szerbiai parlamenti választásokon – jelentette be a Vajdasági Televízió Fókuszban című műsorában Sövény Ferenc a szervezet elnöke.

Mint Sövény kifejtette, az MM aktuális vezetőségének álláspontja, hogy minden lehetséges választáson részt vesznek, mert szeretnének folyamatosan alternatívát kínálni a vajdasági magyarságnak a VMSZ politikájával szemben. A Magyar Mozgalom az elmúlt hónapok során tárgyalásokat folytatott a szerbiai politikai élet tényezőivel, ezt követően pedig a Nebojša Zelenović korábbi šabaci polgármester által vezetett európai irányultságú környezetvédelmi csoportosulás mellett tette le a voksát, mert itt láttak arra vonatkozó garanciákat, hogy a vajdasági magyarság ügye megfelelőképpen képviselhető lehet.

„Az Akció platform, amelynek társalapítói vagyunk megállapodott az Aleksandar Jovanović Ćuta által vezetett környezetvédelmi mozgalommal és tárgyal a Ne davimo Beograd szervezettel a közös indulásról. Azért döntöttünk mellettük, mert úgy véljük, egy polgári, európai irányultságú tömörülésről van szó, amely megfelelő alternatívát kínálhat az ellenzéki oldalon is a szélsőjobboldali pártok és a Dragan Đilas és Vuk Jeremić, régi politikai motorosok által alakított koalíciókkal szemben, új, hiteles arcok felvonultatásával. Ezen a listán ott lesznek a Magyar Mozgalom képviselői is, tehát a magyarságnak lesz választási lehetősége” – részletezte Sövény.

Újdonság még, hogy a magyarországi előválasztások példájára Szerbia történetében is először előválasztásra került sor. Mint az MM elnöke elmondta, a többi ellenzéki párt és koalíció ebben különböző okokból nem kívánt részt venni, de a Zelenović-féle tömörülésen belül ezt megszervezik.

„Ennek keretében a vajdasági magyar emberek is részt vehetnek egy előválasztáson, ahol a felvonultatott magyar jelöltek közül kiválaszthatják, ki képviselje a magyar érdekeket Belgrádban” – tette hozzá.

https://szmsz.press/2021/11/26/a-magyarsagnak-lesz-valasztasi-lehetosege/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése