2021-11-12 8:52

Állítsuk meg a Vajdasági Rádió és Televízió hanyatlását! elnevezéssel szervez tüntetést a Vajdasági Progresszív Akció (Akcija progresivne Vojvodine – APV) nevű politikai szervezet. A tiltakozásra szombaton, november 13-án 13 órakor kerül sor az RTV székháza előtt.

A szervezet által közzétett meghívó szövege szerint a tartományi hatalom 2016 óta szisztematikusan teszi tönkre az RTV-t.

– Először leváltották a vezérigazgatót, majd a programigazgatót és gyakorlatilag a tájékoztatási műsorok valamennyi szerkesztőjét, ami alig néhány hét alatt statisztikai hibává változtatta a nézettséget és hallgatottságot. Évről évre halmozódnak a veszteségek, amelyek összege elérte az 1,6 milliárd dinárt. A stúdiók, a deszk, a montázs és a többi produkciós egység felszerelésének a hiánya csak egy az RTV mindennapi munkáját akadályozó problémák közül. A vajdaságiaknak már valójában fél évtizede nincs saját közszolgálati médiumuk – közölte az APV.

A Makszim Gorkij utcába szombatra bejelentett tiltakozáson egyebek közt Aleksandar Jovanović, az APV képviselője és Nebojša Zelenović, az Akció Nyílt Polgári Platform (Otvorena građanska platforma Akcija) nevű szervezet képviselője mond beszédet.

https://szmsz.press/2021/11/12/a-vajdasagi-rtv-hanyatlasa-ellen-tuntetnek-szombaton/