2021. november 30., kedd

Stojković: Srbija se nalazi na ivici građanskog rata

 Stojković: Srbija se nalazi na ivici građanskog rata 1

Foto: FoNet/ Medija centar

Biljana Stojković iz Skupštine slobodne Srbije izjavila je danas da se Srbija nalazi na ivici građanskog rata i da je zastrašujuća činjenica da država nije uhapsila nijednog batinaša iz skupine koja je u subotu tukla narod u Šapcu. 

Stojković je agenciji Beta kazala da su batinaši radili u korist režima i da ih je režim poslao da se fizički obračunaju s narodom koji je protestovao zbog usvajanja zakona o referendumu i eksproprijaciji.

„Strašna je činjenica da su se u Šapcu policajci desetak minuta pre dolaska crnokošuljaša s čekićima i motkama povukli s lica mesta dozvolivši na taj način da paravojne formacije Srpske napredne stranke (SNS) tuku miran i goloruk narod“, rekla je Stojković.

Naglasila je da su u Šapcu narod tukli „državni mafijaši“, što po njenim rečima govori da „mi nemamo državu“ i da građani moraju sami da se organizuju da se brane.

„Pokazalo se da građani ne mogu očekivati zaštitu od institucija ovog režima. Ovakve stvari su se dešavale samo u nacističkoj Nemačkoj početkom tridesetih godina prošlog veka“, istakla je članica saveta Skupštine slobodne Srbije.

Po njenim rečima Srbija se danas nalazi na ivici građanskog rata koji provocira aktuelna vlast i da se u narednom periodu može očekivati eskalacija nasilja od strane „paramilitarnih grupacija koje je osnovala SNS“.

„Iza svih napada na građane stoji predsednik SNS i Srbije Aleksandar Vučić. On je ugasio institucije države i spreman je na sve samo da bi ostao na vlasti“, zaključila je Biljana Stojković.

https://www.danas.rs/vesti/drustvo/stojkovic-srbija-se-nalazi-na-ivici-gradjanskog-rata/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése