2022. március 19., szombat

VMDK: Botrány Pásztor István és a VMSZ szervezésében

KÖZLEMÉNY

 
2022. március 19. 10:12
 
Pásztor István és a VMSZ nyakon öntötte a Fideszt és a vajdasági magyarságot a bili melegével!
Már néhány napja dúl a Kárpát – medencét rengető botrány Pásztor István és a VMSZ szervezésében. Senki által fel nem hatalmazva vették a bátorságot, hogy a mi nevünkben átvegyék a magyarországi parlamenti választásokhoz szükséges levélszavazatokat.
Szinte kínos hallgatni azt az izzadságszagú magyarázatot amit minap Pásztorék kommunikációs gépezete az éterbe engedett.
Mert ugyan hivatalosan nem ők vannak mögötte, hanem az általuk alapított és a holdudvarukhoz tartozó CMH irodák, akik szerződést kötöttek Aleksandar Vučić SNS-es káder által irányított Szerbiai Posta Közvállalattal a csomagok széthordására.
Mivel a CMH irodáknak se területi lefedettségük, se emberi erőforrásuk, se anyagi, se jogi hátterük nincsen egy ilyen munka elvégzésére, a műveletbe bevonták a VMSZ-es aktivistákat, illetve az adott településeken lévő, közismert pártembereket alkalmaztak a feladat elvégzéséhez.
Akik a terepen nem csak kézbesítenek, hanem „segítenek” kitölteni az „űrlapot” és el is viszik azokat – a CMH / VMSZ irodákba további „feldolgozásra”.
Ezzel több törvényes rendelkezést is megsértettek. Ugyanis a magyarországi jogszabályok szerint a választási csomagot a választóhoz a posta juttatja el, nem iktatható be egy köztes entitás.
A szerbiai törvények szerint a CMH irodáknak nincsen ilyen jogkörük, bejegyzett tevékenységeik között nem szerepel ilyesmi, de felhatalmazásuk se volt a csomagok átvételére azoktól az egyénektől, külhoni szavazóktól akiknek a nevében eljártak.
Emlékeztetnénk arra, hogy Szerbia alkotmányának 41. szakasza szerint a levél és egyéb kommunikációs eszközök titkossága szent és sérthetetlen. A szerbiai BTK szerint komoly büntetések róhatók ki e jog megsértése miatt.
Ezen felül külön aggodalomra ad okot a választók személyes adataival való visszaélés lehetősége, illetve a külhoni szavazók teljes adatbázisának bekebelezése egy párt részéről!
Pásztor István és a VMSZ felelőtlen cselekedete miatt most még inkább megkérdőjelezhető a választások tisztasága, amire mi az évek során már több alkalommal is figyelmeztettünk. Sajnálatos módon ezzel Pásztorék egy rossz szívességet tettek a Fidesznek és a vajdasági magyarságnak is.
Hiszen a gyakorlatban is bemutatták nem voltak alaptalanok a közvéleményben megjelent aggályok a választási csalások iránt, és egyben nagy hordó olajat öntöttek arra a gyűlöletlángra ami a külhoni szavazók felé irányult, megosztást eredményezve magyar és magyar között.
Vagyis, sikerült nekik egyszerre nyakon önteni a Fideszt és a vajdasági magyarságot is a bili melegével. Csak gratulálni tudunk nekik ehhez a kiváló teljesítményhez!
Felkérjük a vajdasági magyarokat járjanak el a jogszabályok szerint és őrizzék meg a választási eredmények tisztaságát. Ne dőljenek be a pártaktivistáknak, ne engedjenek a befolyásolásnak, hanem szavazzanak meggyőződésük szerint, és a válaszborítékokat személyesen adják fel a postán, vagy vigyék el a szabadkai főkonzulátusra.
 
Óbecse, 2022. 03.18.
VMDK Press

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése