2022. március 20., vasárnap

A Vajdasági „Magyar” Szövetség alelnöke a Pink TV reggeli műsorában: „Vučić a mi elnökjelöltünk” (+videó)

 https://delhir.info/wp-content/uploads/2022/03/a-kovacs-elvira-pink.jpg

(Fotó: nova.rs)

Kovács Elvira, a VMSZ alelnöke minap szerepelt a Pink TV nevű hírhedt hazugsággyár reggeli műsorában, ahol tárt karokkal fogadták.

A nézők egyebek között megtudhatták tőle, hogy Szerbia és Magyarország viszonya elérte a „történelmi maximumot”.

Továbbá arról is tájékoztatta a nyilvánosságot, hogy „a vajdasági magyarság helyzete Szerbiában kifejezetten jó, egyedül a magyarok részarányos foglalkoztatása a közszférában nem valósult meg teljes egészében”.

Kovács Elvira történelmi sikernek nevezte azt, hogy a VMSZ a legutóbbi szerbiai választáson hetven-egynéhány ezer szavazatot és kilenc parlamenti mandátumot  szerzett.

Szavai szerint az áprilisi választáson szeretnék megismételni ezt az eredeményt, legalábbis, ami a voksok számát illeti. Mivel az ellenzék ezúttal nem bojkottálja a választást, a VMSZ valószínűleg kevesebb mandátumhoz jut, de számukra az a lényeg, hogy meglegyen a közel 70 ezer szavazat. Biztosak benne, hogy ismét önálló képviselőcsoportot tudnak alakítani, mert ahhoz öt mandátum is elegendő. Az önálló frakció számukra azért fontos, hogy „megőrizzék az önállóságukat”, utalt rá Kovács.

Kissé bizarr, amikor a VMSZ-esek önállóságról beszélnek, hiszen pártjuk már tíz éve a haladók szánalmas csatlósa

(vagy ha úgy tetszik, szatellitje, marionettje stb.).

Az is érdekes, hogy a hatalmas médiabirodalommal, méregdrága propaganda-gépezettel rendelkező dúsgazdag VMSZ nagyszerű eredménynek tartja, ha a 240 ezer délvidéki magyar közül 70 ezren rászavaznak

(170 ezren pedig megvetéssel, sőt, helyenként undorral tekintenek erre a társaságra).

Kovács kiemelte, hogy korábban a VMSZ köztársásagi elnökjelöltje a választások első körében Pásztor István volt, mert ily módon akarták felmérni az erejüket. Aztán a választások győztesével indították be a tárgyalásokat.

Ez azonban 2017-től megváltozott, ugyanis a VMSZ akkor úgy döntött, Pásztor helyett Aleksandar Vučić köztársasági elnökjelöltet támogatja. Ennek oka abban rejlik, hogy „a VMSZ rendkívül elégedett a haladókkal való gyümölcsöző együttműködéssel.”

„Vučić a mi elnökjelöltünk”, mondta Kovács Elvira.

Aki kíváncsi rá, miről beszélt még a VMSZ alelnöke, tekintse meg a mellékelt videót (de csak akkor, ha jó a gyomra).


https://delhir.info/2022/03/20/a-vajdasagi-magyar-szovetseg-alelnoke-a-pink-tv-reggeli-musoraban-vucic-a-mi-elnokjeloltunk/



Video:
https://www.youtube.com/watch?v=9y14xZGR3m0

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése