2012. november 11., vasárnap

Ismét kezdeményezik az iskolaigazgató leváltását

A csantavéri Hunyadi János Általános Iskola iskolaszéki tagjainak többsége ismét indítványozta Szedlár Erika igazgatónő leváltását egy régóta húzódó ügy kapcsán. Mint ahogyan arról korábban is írtunk, az igazgatónő fegyelmi eljárást indított egy diákot bántalmazó tanítónőjük ellen. A törvénnyel összhangban lefolytatta a fegyelmi eljárást és a tanítónő felmondást kapott. A tanítónő fellebbezett az iskolaszéknél, az megsemmisítette a határozatot, és visszahelyezte állásába a tanítónőt. Ezt a döntést azonban nem hajtotta végre, hanem az intézmény vezetője a tartományi illetékesekhez fordult, s megerősítést nyert, hogy a törvénnyel összhangban járt el.
Az iskolaszék tagjainak többsége most ismét erre az ügyre hivatkozva kezdeményezi Szedlár Erika leváltását – mert szerintük az igazgatónő hibázott.
– Újra indult a folyamat, újra felcsaptak az indulatok ellenem. Ezúttal az iskolaszék próbálja betartani a törvényt és kikéri a Magyar Nemzeti Tanács véleményét, bár ahogyan az iskolaszéki ülésen is elhangzott, ezt csak formalitásnak tartják, és hangsúlyozták, hogy mivel véleményezést ugyebár kötelesek kérni, de megfogadni nem kötelesek, bárhogy is véleményez az MNT, a leváltásomat szorgalmazzák. Ám időközben a Roma Nemzeti Tanács is kiemelt jelentőségű intézménnyé nyilvánította az iskolát, így tehát ennek a tanácsnak a véleményét is ki kell kérni, de ettől a tanácstól nem lett kikérve a vélemény, ezzel az iskolaszék törvényt sért – nyilatkozta lapunknak Szedlár Erika.
Vlastyik Éva az iskolaszék azon tagja, aki az igazgatónő leváltása ellen van. Mint mondta, mindezt politikai csatározásnak és nyomásgyakorlásnak tartja.
– Az iskolaszékben 5:4 arányban politikai megosztottság van. Most az iskolaszék újra elővette a bántalmazási ügyet, és kérik az igazgató leváltását, holott az igazgató bűnösségét, az iskola bűnösségét még senki nem állapította meg. Azt, hogy az igazgatónő vétkes, nem mondta ki még egyetlen bíróság sem. Nem világos, hogy egy ilyen iskola esetében, ami ilyen eredményes, mint a csantavéri, miért akarja az iskolaszék mindenképpen leváltani az igazgatót.

t.r.
Magyar Szó, 2012. november 10., 8. o.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése