2013. január 14., hétfő

Plakátolnak a szélsőségesek



Újvidék ma (január 13-án – B. A. megj.) reggel ismét a szélsőséges Naši mozgalom – ezúttal "Idegen ügynökök" feliratú – plakátjaira ébredt.
A plakáton a szervezet szerint "szerbellenes médiumok és a nyugati hírszerző szolgálatok által pénzelt civil és nem kormányzati szervezetek listája" szerepel, amelyek megítélésük szerint propaganda terrorizmust hajtanak végre az országban.
"A Naši plakátok útján is folytatni fogja a nyomásgyakorlást a szerb hatóságokra azzal a követeléssel, hogy az állam fogadja el a külföldi ügynökökről szóló törvényt és a legerélyesebben számoljon le a bűnöző kormányon kívüli és civil szervezetekkel és ügynökségekkel, amelyek információs-propaganda terrorizmust végeznek Szerbiában. Ezáltal biztosítani lehetne a polgárok lehető legmagasabb szintű biztonságát, az állam szuverenitását és Szerbia politikai stabilitását", közölte a szélsőjobboldali szervezet.
A plakáton a Külföldi ügynökök felirat alatti felsorolásban ott a B92, a Blic, a Peščanik, a Szerbiai Független Újságírók Egyesülete (NUNS), a Danas, a Vreme, a Republika, az Emberi Jogi Alap, a Nők Feketében mozgalom, a Kulturális Dekontaminációs Központ, a JUKOM, a Helsinki Bizottság, valamint a Fiatalok Emberi Jogi Kezdeményezése. De a listára felkerült az emberi jogok védelmének szandzsáki bizottsága, az Exit Alapítvány, az Amnesty International, a Polgári Kezdeményezés, valamint néhány nőszervezet és a melegek tömörülései is.
Újvidéken kívül a plakátok megjelentek Aranđelovac és más szerbiai városok utcáin is.

http://www.vajma.info/cikk/vajdasag/14715/Plakatolnak-a-szelsosegesek.html, 2013. január 13. [22:04]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése