2013. február 22., péntek

MAGYAR POLGÁRI SZÖVETSÉG



 A megoldás az önkormányzati rendőrség!



A Magyar Polgári Szövetség a közbiztonság helyzetének javítására vonatkozó megoldást a decentralizációban, valamint az önkormányzati rendőrség bevezetésében látja – jelentette ki Rácz Szabó László, a párt elnöke az MPSZ szerdai zentai sajtótájékoztatóján, hozzátéve, szerintük fel kellene osztani a különböző hatalmi szinteken a döntéshozatalt, a jogokat és a lehetőségeket is.

– Létre kell hozni a többszintű rendőrséget. Köztársasági szintű rendőrségre természetesen szükség van. Tartományi szintű rendőrségre szintén szükség van. De nagyon nagy szükség lenne önkormányzati szintű rendőrségre is – fogalmazott Rácz Szabó László, hozzátéve, a Magyar Polgári Szövetség szerint ez jelentené a tökéletes megoldást a kialakult helyzetre.




(Fotó: Máriás Endre)



– Az önkormányzati rendőrség berkeiben közeli lakosok dolgoznának, akik jól ismerik a terepet. A rendőrparancsnokot az önkormányzat választaná meg, egyenesen a polgármester parancsnoksága alá tartozna, és a képviselő-testületnek felelne a munkájáért. Az önkormányzati rendőrség jogszerű munkavégzését a belügyminisztérium, valamint a felsőbb rendőri szervek, a köztársasági és a tartományi rendőrparancsnokság is ellenőrizné. Ez biztosítaná azt, hogy a rendőrség a szerb állam jogrendszerén belül mindig tiszteletben tartsa a jogszerűséget – fejtette ki a pártelnök, aki egyéb témák mellett beszélt Vajdaság autonómiájának fontosságáról, az erkölcsi válsággal kapcsolatos meglátásairól, valamint a Kárpát-medence magyarlakta régióiban egyre inkább kiéleződő nemzeti alapú ellentétekről is, amelynek kapcsán részletesen kitért a közelmúltbeli romániai események ismertetésére is.

A Magyar Polgári Szövetség illetékesei a sajtótájékoztató keretében a párt székházában kitűzték a székely zászlót, amivel azt szeretnék kifejezni, hogy szolidaritást vállalnak az erdélyi magyarsággal a Romániában kiélesedett nemzeti alapú ellentétek miatt.


Magyar Szó, 2013. február 21., 4. o.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése