2013. február 10., vasárnap

Pásztor: mély aggodalommal tölt el az újabb temerini incidens



Az újabb temerini incidens csak újfent megerősíti, az illetékes állami szerveknek határozottan és gyorsan kell intézkedniük, hogy megakadályozzák a biztonsági helyzet további romlását ebben a községben, de Vajdaság egészében is, figyelmeztetett ma Pásztor István, a tartományi képviselőház elnöke.
„Abban a levélben, amelyet két nappal ezelőtt intéztem a szerbiai kormányfőhöz és belügyminiszterhez, mélységes aggodalmamnak adtam hangot, amiért a személyes és vagyoni védelem intézményes mechanizmusai Vajdaság Autonóm Tartományban nem működnek. A legutóbbi temerini esemény tovább táplálja a polgárok személyes és gyermekeik biztonsága felett érzett félelmét és bizonytalanságát, s lerombolják a nemzetek közötti bizalmat és tiszteletet”, hangsúlyozta Pásztor szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.
A tartományi képviselőház elnöke figyelmeztetett, az, hogy ezeket az eseményeket egyesek félvállról veszik, netalán figyelmen kívül hagyják, aggasztó következményekkel járhat.
„Ismételten figyelmeztetek: végső ideje, hogy ezeket az eseményeket a lehető legnagyobb felelőséggel kezeljük. Követeljük, hogy a rendőrség és az igazságügyi szervek a lehető legrövidebb időn belül állapítsanak meg minden körülményt és tárják fel azokat a motívumokat, amelyek miatt megtörténhetett a legújabb temerini incidens, s erről tájékoztassák a nyilvánosságot, valamint sújtsák a felelősöket megfelelő büntetéssel”, emelte ki Pásztor.
http://www.vajma.info/cikk/vajdasag/14910/Pasztor-mely-aggodalommal-tolt-el-az-ujabb-temerini-incidens.html, 2013. február 10. [15:25]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése