2016. november 16., szerda

Joó Horti Lívia kérdése a Magyar Szó helyzetéről (VIDEÓ)


Az MNT november 15-i ülésének végén Joó Horti Lívia képviselői kérdéssel fordult a tanácshoz a Magyar Szó helyzete kapcsán. Mint elmondta, a Magyar Szó nyolc kirúgott dolgozója után az elmúlt egy hónapban további öt újságíró hagyta ott a lapot önként. A törvénytelen elbocsátások, az átszervezés nem kímélte a lap eladását sem, mondta a képviselő, aki az MNT-től az újság példányszámának alakulásáról kért részletes adatokat. 

VIDEÓ: https://www.youtube.com/watch?v=i0UsSZ995iE
 
2016. 11. 16.



 

 

Az emberek nem divatból mennek külföldre (VIDEÓ)

Az MNT november 15-i ülésén az elvándorlás kapcsán Joó Horti Lívia elutasította az olyan felvetéseket, miszerint az emberek divatból hagyják el szülőföldjüket, mint ahogy azt is, hogy azok mennek el, akik nem jó magyarok.
„Senki nem divatból megy el és hagyja el a szülőföldjét, én még ilyennel nem találkoztam az életemben. Iszonyú vállalkozás és nehéz befektetés elmenni egy ismerős közegből külföldre és ott ismeretlen nyelvben, kultúrába, közegbe beilleszkedni és megpróbálni új életet kezdeni. Nagyon gyakran hallani ezt a kifejezést, hogy divatból elmenés. Azt gondolom, hogy ez durva címkézése azoknak, akik végül is ez a döntés mellett határozzák el magukat és nem ildomos azt sem állítani, hogy aki lokálpatrióta és egészséges nemzettudattal rendelkezik az marad itt és aki ezzel nem rendelkezik az megy el. Azt gondolom ez iszonyatosan durva és sértő.
2016. 11. 16.

 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése