2016. november 29., kedd

Magyarországi pénzekből telepítik a menekülteket a Vajdaságban?



Magyarországi pénzekből telepítik  a menekülteket  a Vajdaságban? Nikolity államelnök sót dörgöl sebeinkbe? Szabadkán horvátot ért atrocitás nemzeti alapon mert egy magyar megsegítésére sietett? A végzetes soha nem volt jobb?  

Aki egy kicsit is odafigyel az újságcikkek címére az láthatja, hogy napról napra  hírt adnak a boszniai és horvátországi menekültek támogatásáról, valamint a koszovórol érkező "belsőleg széttelepített" délszláv, illetve a "visszatoloncolt" rigómezei romák támogatásáról. Házak vásárlása, házak tatarozása, építőanyag kiosztása, amivel a végső letelepedésüket segítik. Sajnos mindez a magyar többségű településeket is érinti, nem is olyan lebecsülendő mértékben.
Minap arról vehettünk tudomást, hogy Törökbecse és Óbecse önkormányzata olyan szerződést írt alá Belgrádban, amely lehetővé teszi nekik újabb ingatlanok vásárlását a boszniai és horvátországi menekültek megsegítésére. Csak halkan jegyeznénk meg, akik időközben szerb állampolgárok lettek és eddig is anyagi és  minden egyéb (ingatlan) támogatásban részesültek.
Óbecse polgármestere már ki is jelentette egy-egy ingatlan felvásárlására 9000 eurót fordíthatnak és a környező falvakban ettől még olcsóbban is házat lehet vásárolni. Ismervén a terepi viszonyokat, ez  magyar többségű településeket jelent, ami már az etnikai összetétel megbontását irányozza elő.
A tudósítás szerint összesen 53 önkormányzat írt alá ilyen szerződést, amit a regionális lakhatási program (Szerbia-Horvátország-Bosznia-Montenegró) keretében valósítottak meg. A program támogatói az EBESZ és az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának a támogatását is élvezi, anyagilag pedig Szerbia és az EU mellett az USA, Németország, Olaszország, Norvégia, Svájc, Dánia, Törökország, Luxemburg, Ciprus, Románia, Csehország, Szlovákia és Magyarország támogatja.
Milyen a sors fintora! Magyarországi pénzekből vásárolják fel a magyar házakat és délszláv menekülteket telepítenek a helyükbe? Tudja-e a magyar kormány mire költik a pénzét?
BŐVEBBEN ITT

 A Vajdaság további gyarmatosítása
Ahogyan a fenti írásunk is szemléltető oktatást ad a szerb nemzeti restaurációról és egyben ízelítőt is ad abból, hogy a gyakorlatban hogyan fejezi be  nacionalista terveit a kilencvenes évekből az a radikális csapat, amely mára már "demokrata" zubbonyt vett fel, ugyan olyan szemléltető oktatásban részesedhettünk a Vajdaság autonómia ügyében is.
Először elfogadásra került a hamisított történelmi tényeken alapuló Vajdaság hagyományos zászlaja és címere (az 1848-as szerb felkelők állítólagos zászlaja, a valóságban az akkori szerb kenézség zászlaja amit a mai Vajdaság területére érkező szerb martalóc csapatok hoztak magukkal), majd  a haladó és kisebbségi kormánypárti többség  egy olyan kölcsön felvevését szavazták meg, amely további adósságokat ró a tartomány terhére, eladósítva előre a következő tartományi hatalmi többséget. Persze a Vajdaság pénzeléséről szóló határozat továbbra is elmarad.  Az Alternatíva Vajdaságért-MM-VMDK  tartományi frakció nem is szavazta meg.
(ERRŐL BŐVEBBEN ITT )

Másnap ( 2016. november 25.) Tomislav Nikolity, Szerbia államfője, Újvidéken a  vajdasági szláv Nemzeti Gyűlés  1918. november 25. tartott ülés emlékére (szerbek, horvátok, bunyevácok, szlovákok) és a szerinte Vajdaság és Szerbia egyesítését megjelölő  dátumot, hatásköréből kiindulva  nemzeti ünnepnek  javasolta.
Ha netán valaki azt gondolná ez  az  ötlet egy öregedő nacionalista elvetemedett ötlete, amivel az itteni magyarságnak egyenesen sót dörgöl nyílt sebekre, az téved. Ez egy régi  és kitervelt nagy szerb politikának a végrehajtása, amit még radikális korukban élesztettek fel (ahogyan az Orosz-Fehérorosz-Kazahsztán-Kína külpolitikát). Miután a horvátországi, boszniai, koszovói nagy szerb tervek elbuktak  most a Vajdaságot minden áron meg kell szabályozni! Az egyenes út nem az a nyers és látható erőszak, hanem a finom kulturális és gazdasági politika végrehajtása. A vesztes csaták helyébe, Jugoszlávia kitörlésére, a dicső Szerb királyság hadi sikerei kerülnek.
Mindent ami a Vajdaság többnemzetiségére emlékeztet azt el kell tüntetni, helyükbe pedig  olyan jelképeket kell behelyettesíteni,  amik a mindenkori szerb föld   tudatát  táplálja a most felcseperedő nemzedékeknek. Idővel ez egy nemzetközpontú szerb Vajdaság világnézethez fog vezetni és akkor már senki sem fog ellenállni a  vajdasági autonómia megszüntetésénél.
A folyamatos betelepítések, valamint  ez a három esemény számunkra, akik a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége (VMDK) színeiben politizálunk, egyértelműen azt üzenik, hogy a szerbiai  hatalmi többség  tovább gyarmatosítja a Vajdaságot,  a Vajdaságra hadizsákmányként tekint, az itt élő őshonos nemzeteket pedig megtűrt egzotikumként kezeli.
Természetesen a kisebbségi kormánypárt erre azt mondja soha nem volt ilyen jó mint most, soha a történelemben nem voltak ilyen jók a szerb-magyar kapcsolatok. Elnökük ott ül az első sorban Újvidéken és tapsol is a Tomislav Nikolity féle kezdeményezésnek.
Erre csak azt tudjuk mondani, hogy a történelem során már voltak ilyen idők. A szerbek 1918-ban is megtalálták azt az egy magyart,  de olyan is volt, hogy a kiváló szerb-magyar kapcsolatok közepette egyes hatalmi méltóságok fejbe lőtték magukat. Soha nem tanulunk abból ami történt velünk?
BŐVEBBEN ITT
 
Migránsok elszállásolása Szabadkán
A "soha nem volt olyan jó mint most" jegyében további migránsokat szállásolnak el Szabadkán. Nenad Ivanišević, a munkaügyi minisztérium államtitkára arról tájékoztatta a közvéleményt, hogy  nem fog növekedni a migránsok száma  (5000 migránsról számol be, holott mások 7-10.000 közötti számot tartanak nyilván), de további 1000 migránst fognak elszállásolni télire. Újabb négy lakókonténert és egy további egészségügyi konténert állítottak fel a Divac Alapítvány és az USAID pénzéből. Nem logikai bukfenc ez?
A kisebbségi kormánypárt erről is csak hallgat. Pedig olyan hangosak voltak a kvótareferendum alkalmával..... Dehát ez itt már Szerbia, és itt nem illik hangoskodni a koalíciós partnerrel, sem deklarációt fogadtatni el a Magyar Nemzeti Tanács ülésén.    
BŐVEBBEN
ITT

Folytatódnak a politikai tisztogatások
 A valós problémák megoldása helyett, a kisebbségi kormánypártiak  minden erővel folytatják politikai tisztogatásukat. Ezúttal Siflis Zoltán, filmrendező volt a célkeresztben.  Haladópárti koalíciós partnerükkel karöltve kirúgatták a palicsi filmfesztivál tanácsából. Helyette egy szakmai körökben ismeretlen, a Pannon RTV-ben dolgozó, személyt neveztek ki.
Az ügy érdekessége, hogy Tomislav Žigmanov, a Vajdasági Horvátok Demokratikus Szövetségének elnöke, aki egyben tanácsnok is a szabadkai városházán, felszólalásában kiállt Siflis mellett, és azt róta fel a szabadkai városvezetésnek, hogy döntéseikkel azonos  légkört teremtenek mint az Informbiro (a kommunista terror) idejében.  Erre a haladópárti tanácsnok beolvasott neki azt firtatván, hogy csak akkor beszélhet ha azonos hévvel elkezdi védeni a horvátországi szerbek jogait.
Žigmanov ez miatt nyílt levélben fordult Aleksandar Vucic szerb kormányfőhöz, amelyben egyebek mellett az áll, hogy a Szerb Haladó Párt tagjai megfenyegették  a horvátokat a szabadkai városi képviselő-testület legutóbbi ülésén.  Megtalálta a zsák, a foltját!
BŐVEBBEN ITT ÉS ITT

2016. november 29.

www.vmdk.org.rs

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése