2017. június 14., szerda

Államfői beiktatás, fojtogatott újságírók, tétlen rendőrség

Aleksandar Vučić államfői beiktatási ceremóniája napján Belgrád központjában tiltakozó megmozdulások is voltak, amelyek számos esetben tettlegességig fajultak, ráadásul számos esetben nem is a haladó vezért bíráló tüntetők voltak az államfői verőlegények célpontjai, hanem az újságírók.
A Cenzolovka portál most nyilvánosságra hozta azokat a fotókat, amelyeken látható, hogyan léptek fel az őrző-védő funkciót ellátó nehézfiúk a tüntetőkkel és az eseményt rögzítő újságírókkal szemben, amit a rendőrség egyenruhás tagjai tétlenül szemléltek.



A biztonsági emberek brutálisan húzzák a földön a Tanjug fotóriporterként dolgozó kiskorú munkatársát M.M.-et és Marko Radosavljević tüntetőt.



A biztonsági emberek brutálisan húzzák a földön a Tanjug fotóriporterként dolgozó kiskorú munkatársát M.M.-et és Marko Radosavljević tüntetőt.



A biztonságiak rángatták Lidija Valtnert a Danas újságírónőjét is, a háttérben pedig a rendőrök láthatók, akik mindössze néhány méterrel állnak távolabb, de nem tesznek semmit.



A jelenlévők arról számoltak be, hogy az ellenük elkövetett erőszakos cselekményekben a rendőrség civilben lévő tagjai is részt vettek, az egyenruhások pedig mindezt tétlenül szemlélték. Így néz ki a szerbiai véleményszabadság 2017-ben a Szerb Haladó Párt és koalíció partnerei uralma alatt.

| 2017. június 13. | , (hír)
http://szabadmagyarszo.com/2017/06/13/allamfoi-beiktatas-fojtogatott-ujsagirok-tetlen-rendorseg-fotok/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése