2022. március 2., szerda

Ejtőernyősökkel támadják az oroszok a körbezárt ukrán városokat

 A Szabad Európa honlapja

2022. március 22. 10:19

A legfontosabb híreink ma reggel:

 
Hetedik napja tart az orosz invázió Ukrajnában. Az orosz csapatok három oldalról lépték át az ukrán határt csütörtökön: keletről, északon Belaruszon át és a déli szakadár területek felől. Számos ukrán várost erősen bombáznak, Harkivot, Herszont és Mariupolt teljesen körbezárhatták az oroszok.

Videón kapcsolták az Európai Parlament rendkívüli ülésén az ukrán elnököt, Zelenszkij Ukrajna uniós tagságát sürgette. Magyarország támogatja Ukrajna felvételét az EU-ba.

Joe Biden amerikai elnök szerint Putyinnak elképzelése sincs arról, hogy mi fog még jönni, az oligarchák vagyonát felkutatják és elveszik azokat. Oroszország ideiglenesen megtiltja a külföldieknek, hogy eladják értékesebb vagyonelemeiket​.

Egyre több ország jelenti be, hogy fegyvereket küld Ukrajnának. Sok menekült érkezik Budapestre, szállodákban, üdülőkben is igyekezek helyet találni a számukra.
 

Pánikban a befektetők, tombol a propaganda

Történelmi mélypontra gyengült a forint, az euróval szembeni árfolyama meghaladta a 380-as szintet. A pénzügyi befektetők fedezékbe vonultak az ukrajnai háború miatt. Az energiaárak emelkedése miatt tovább drágul az élet Magyarországon is, idén kilencszázalékos lehet az infláció. A hazai Sberbank ügyfelei tegnap más pénzintézeteknél kezdtek számlát nyitni, mára kiderült, felszámolják a bankot.

Nagyon tanulságos volt az az előadás, amelyet Stephen Hutchings tartott az orosz állami RT-ről. A brit szakértő ugyan végig az orosz propagandamédiáról beszélt, de sokszor úgy tűnt, mintha a magyar kormánymédia működését írta volna le. Az Európában betiltott orosz RT ugyanis épp olyan módszerekkel operál, mint a magyar kormánymédia.

https://www.szabadeuropa.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése