2024. június 4., kedd

ProGlas: Szerbiát Aleksandar Vučić személyes hatalma süllyesztette el

 ProGlas: Szerbiát Aleksandar Vučić személyes hatalma süllyesztette el 

Vučić újabb győzelmet ünnepel (Fotó: Beta/Darko Vojinovic)

2024. június 3. 11:50

A június 2-i választások nem voltak sportszerűek és szabadok, és a legsötétebb várakozásokat  is felülmúlták a szabálytalanságok és az erőszak – közölte a ProGlas kezdeményezés.

„Mindenki számára világos lett, hogy ilyen «választásokkal» de facto felszámolták az Alkotmánnyal szavatolt választói jogot, és értelmét vesztette a hatalom demokratikusan történő leváltásának az eszméje. A rendszer felelőtlen magatartásával a társadalom a polgári összetűzések szélére sodródott” – olvasható a közleményben, amely szerint Szerbiát Aleksandar Vučić személyes hatalma süllyesztette el.

„Egy ilyen rendszer leépítése nem pártkérdés, hanem általános népi kérdés. A ProGlas hű marad ahhoz a törekvéséhez, hogy rendszerszintű változásokat indítson el a társadalomban, és ennek eléréséhez országszerte társadalmi frontot hoz létre. Ha a kezdetekkor aggódtunk, most eltökéltek vagyunk! Ha a decemberi választási csalás után azt mondtuk, hogy ezt nem fogadjuk el, most azt üzenjük: nem adjuk fel” – írja közleményében a ProGlas.

https://szmsz.press/2024/06/03/proglas-szerbiat-aleksandar-vucic-szemelyes-hatalma-sullyesztette-el/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése