2016. október 17., hétfő

A temerini községi képviselő-testület ülésén

Magyarokkal szembeni diszkrimináció a közvállalatokban



Kilenc pontos napirendet vitatott meg pénteken a temerini községi képviselő-testület. A napirend kibővítését kérte az Együtt a mi Temerinünkért elnevezésű polgárok csoportjának nevében Robert Karan ellenzéki képviselő. Kezdeményezte, hogy a testület hozzon határozatot a csapvíz háztartási fogyasztásra való alkalmatlanságáról, mivel az ügyben illetékes köztársasági intézet a legrosszabbnak ítélte a temerinit. A hatalmi koalíció nem fogadta el az indítványt, így Pásztor Róbert, a községi képviselő-testület elnöke az eredetileg meghirdetett napirendet javasolta elfogadásra.
...
Hosszabb vitát a Veljko Vlahović Gyermekintézmény 2015/2016-os tanévre vonatkozó munkájáról szóló jelentés és a folyó tanévre vonatkozó munkaterv jóváhagyása váltott ki. Ezek lényege kevésbé a gyermekintézmény munkájára és programjára vonatkozott, inkább a pártközi leszámolásokat szolgálta.
Csorba Béla (VMDP) azt rótta fel, hogy a gyermekintézményben nem tisztelik a foglalkoztatottak nemzetiségi arányainak védelméről szóló törvényt. Számításai szerint ugyanis a 106 foglalkoztatott közül mindössze 23 a magyar. Ez azt jelenti, hogy legalább 5-5 magyar káderral van kevesebb az óvodában a keletinél. A helyzet azonban nem most alakult ki, hosszú időn át tartó folyamat következménye, amit kötelesség megoldani. Erre vonatkozóan azonban semmilyen elképzelés sincs az óvoda részéről. Reményét fejezte ki, hogy a gyermekintézmény munkájára vonatkozó jövő évi jelentés már jobb lesz.
Témájában hasonló jelleggel bírt Csorba Béla két képviselői kérdése is, amelyben azt nehezményezte, hogy a Közművesítési Közvállalatban a 38 nem állandó munkaviszonyban alkalmazott személyből csupán 4  magyar nemzetiségű, a Gázszolgáltató Közvállalat 21 dolgozója közül pedig csak egyetlenegy  magyar nemzetiségű. Mindkét esetben azt kérdezte, hogy mit terveznek a közvállalatok vezetői tenni a magyarokkal szembeni diszkrimináció felszámolásáért.

G.B.

Magyar Szó, 2016. október 15. 9, vagy http://www.magyarszo.com/hu/3186/vajdasag_temerin/154468/Magyarokkal-szembeni-diszkrimin%C3%A1ci%C3%B3-a-k%C3%B6zv%C3%A1llalatokban.htm, 2016. október 15. [16:38]


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése