A Vajdasági Rádió és Televízió elbocsátotta Slobodan Arežina műsorigazgatót. A hírt Arežina jelentette be hétfőn, hozzátéve, hogy korábban őt a Fellebbviteli Bíróság döntésével visszahelyezte munkahelyére, ahonnan törvénytelenül váltották le korábban.
Arežina néhány nappal korábban újabb vádat emelt a tartományi médiaház ellen, amely éppen a Vajdasági Rádió-Televízió azon döntésére vonatkozott, amelynek értelmében két programigazgatót nevezett ki, amely döntés viszont ellentétben áll a VRT statútumával.
Arežina a Beta hírügynökségnek elmondta: hétfőn kapta meg a végzést, amellyel megszűnik a munkaviszonya azt követően, hogy az RTV párhuzamos elemzést készített a két programigazgatóról, melyet követően az RTV vezetősége megállapította, hogy a másik műsorigazgató jobb választás, mert ő 11 éve az RTV munkatársa, míg Arežina csak 6 éve dolgozott ott.
Arežinát munkaerő-feleslegként bocsátották el. „Butaságról és szemtelenségről, a törvények, a jog és a független bíróság megsértéséről van szó. Ez valami olyasmi, ami túlmutat a programigazgató személyének kérdésén. Ha olyan területre tévedünk, ahol lényegtelenné válik a Fellebviteli Bíróság döntése, ahol lényegtelen a törvény, ahol az egyének kívánsága a perdöntő, akkor valóban nagy bajban vagyunk“ – mondta Arežina a Betának.
Arežinát 2016 májusában törvényellenes módon váltották le programigazgatói tisztségéből, ahová tavaly december 29-én helyezték vissza, de ennek ellenére nem engedték meg neki, hogy munkáját végezze.
A Szerbiai Újságírók Szövetsége tiltakozott Arežina elbocsátása miatt.
, 2018. január 29. [21:13]
https://szabadmagyarszo.com/2018/01/29/arezinat-kirugtak/