2018. március 7., szerda

Ácó és Viktor Szabadkán.

Vagyis: el akarta nyalni a világot!

Bódis Gábor
Bódis Gábor

A Napló jól értesült szabadkai forrásokból úgy értesült, hogy a magyar miniszterelnök és a szerb államfő ismét találkozik Szabadkán. Az apropó a felújított zsidótemplom ünnepélyes átadása lesz.

A zsinagógát, a város egyik legszebb szecessziós remekét már évek/évtizedek óta renoválják. A magyar állam mintegy 2 millió euróval járult hozzá a felújításhoz, a szerb ennek kb. Ennek az egy tizedét szánta erre a célra.
A szabadkai látogatás ismét egy kitűnő alkalom lesz, hogy a VMSZ vezetősége lerója mérhetetlen háláját Orbán Viktor előtt és ünnepélyesen megfogadja, hogy a vajdasági magyarok tömegesen fognak (levél)szavazni az egyetlen igazi magyar pártra, amely megvédi őket a migráncsoktól, Sorostól, Brüsszeltől és az ENSZ-től. Ez utóbbi kezd pimaszul nyomulni, ezért: Halál a világszervezetre! Üzenjük Szabadkáról is! Ne merjék rasszistázni ezt a drága embert!
Másrészt, van perdöntő bizonyíték arra is, hogy Szabadka nem Bécs: Lázár János nem itt kereste a migráncsokat és a NoGo zónákat.
Nos, Ácónk (A. Vučić) is mindig kedves vendég Crni Nenad városában, ahol a magyarok/bunyevácok/szerbek csak úgy isszák minden szavát. Éppen most vívta meg a belgrádi csatáját és teljes vérfürdőt rendezett a még a magyarországinál is röhejesebb ellenzék között. Így az egyszerre meg is semmisült. Béke poraira! Eddig sem sok vizet zavart.
A belgrádi polgárok is kitettek magukért, teljes erőbevetéssel támogatták a Savamala, a Beograd na vodi, a sajátságos szerb sajtószabadság és igazságszolgáltatás élharcosait. Ők is megérdemelnek egy Mátyás-szobrot a saját Bossuk előtt.
A mindent elsöprő Mindenkinek saját Mátyást! elnevezésű ősszabadkai mozgalom is csak azért áll le néhány órára, hogy tisztelettel adózzon Ácónk és Viktorunk előtt.
Ez utóbbi illiberális mecénás (adófizetők pénzéből illik nagyvonalúnak lenni) egy kicsit berezelt, mert Hódmezővásárhelyen nem jött be a belgrádi formula. De talán bejön a szabadkai, amely így hangzana: csak a határon túliak szavazhassanak a magyarországi választásokon: a siker százszázalékos lenne. A külhoni hála csodákra képes és akadályokat nem ismer.
Mint az őrült, ki letépte láncát,
Vágtatott a Tisza a rónán át,
Zúgva, bőgve törte át a gátot,
El akarta nyalni a világot!
A zsinagógának ehhez vajmi kevés köze van. Felújították.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése