2012. május 31., csütörtök

Közvetlen és közvetett támadások miatt

A Rákóczi Szövetség magyarkanizsai szervezete nem vesz részt az EMI-tábor szervezésében – Az önkormányzat sem tudja biztosítani a helyszínt

 

Szerdai (május 30-i – B. A. megj.) számunkban közöltük Pósa Károlynak, a Rákóczi Szövetség magyarkanizsai tagozata elnökének rövid nyilatkozatát, mely szerint az idén nem lesz megtartva az Egyesült Magyar Ifjúság délvidéki tábora a magyarkanizsai Tisza-parti kempingben.
Mivel szerdán erre a hírre reagált az EMI elnöke, ezért igyekeztünk megszólaltatni az eddigi társszervező, a Rákóczi Szövetség magyarkanizsai vezetőit, valamint a reagálásban említett magyarkanizsai önkormányzat vezetőit.
Pósa Károly közölte, hogy nincs mit hozzáfűznie korábbi tömör nyilatkozatához. Kávai Szabolcs, a Rákóczi Szövetség magyarkanizsai tagozatának főtitkára elmondta, hogy olyan övön aluli ütéseket kaptak, amelyek miatt jobbnak látták, ha a békesség és nyugalom érdekében elállnak a szervezéstől. Közvetlen és közvetett támadások, fenyegetések sorozata érte őket, mind a szélsőjobb, mind a szélsőbal részéről. Ez is azt bizonyítja, hogy Szerbiában nem lehet szabadon egy civil kezdeményezést valóra váltani – jelentette ki Kávai Szabolcs.
Nyilas Mihály magyarkanizsai polgármester szerdán a következőket nyilatkozta a Magyar Szónak:
– A helyszínt a táborhoz önkormányzatunk az EMI-tábor társszervezője, a magyarkanizsai Rákóczi Szövetség kérésére biztosította. Miután az említett egyesület elállt a tábor megszervezésétől, ezért önkormányzatunk a helyszínt a továbbiakban nem tudja biztosítani. Tudomásom szerint a Rákóczi Szövetség képviselője erről azonnal értesítette a másik szervezőt, az Egyesült Magyar Ifjúságot.

M. M. 
Magyar Szó, 2012. május 31., 4. o. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése