2012. június 13., szerda

Az MPSZ a temerini fiúk szabadon bocsátását kéri az új elnöktől

A Magyar Polgári Szövetség nyílt levelet intéz az újonnan beiktatott köztársasági elnökhöz, Tomislav Nikolićhoz, amelyben kéri a temerini fiúk szabadon engedését, jelentette be mai zentai sajtótájékoztatóján a párt elnöke, Rácz Szabó László, aki hozzátette, a levélben azt is leírták, hogy véleményük szerint a temerini fiúk csupán azért kaptak túlzott mértékű büntetést, mert nem a többségi nemzethez tartoznak.
– Meggyőződésünk, hogy ha a fiúkat nem helyezik szabadlábra, akkor az már nem mondható tovább börtönbüntetésnek számukra, hanem inkább halálbüntetésnek. Ez így nem maradhat tovább. Egy kocsmai verekedésért nem lehet ekkora büntetést kiróni. Nemzetellenes tett volt, amit a bíróság elkövetett ezekkel a fiúkkal szemben – fogalmazott Rácz Szabó, aki hozzátette, abban bíznak, hogy Tomislav Nikolićban több megértés lesz majd, mint elődjében, hiszen – ahogyan fogalmazott – azt ígérte, nem kell tőle tartaniuk a kisebbségben élő nemzeteknek.

 H. G. 
http://www.vajma.info/cikk/vajdasag/13657/Az-MPSZ-a-temerini-fiuk-szabadon-bocsatasat-keri-az-uj-elnoktol.html, 2012. június 13. [15:04]


 

Nikolić kegyelmezzen meg a temerini fiúknak!”

MAGYAR POLGÁRI SZÖVETSÉG

A Magyar Polgári Szövetség levelet intézett Tomislav Nikolićhoz, Szerbia köztársasági elnökéhez, amelyben kegyelmet kér a temerini fiúk számára – nyilatkozta Rácz Szabó László, a párt elnöke tegnapi (június 13-i – B. A. megj.) sajtótájékoztatóján. Rácz Szabó elmondta, hogy a fiúk nagyon rossz állapotban vannak és nagyon rossz körülmények közt élnek, s ugyanakkor megjegyezte, hogy ezek a gyerekek gyakorlatilag azért kaptak nagyobb büntetést mert nem a többségi nemzethez tartoznak s meggyőződésük, hogy amennyiben a fiúkat nem engedik gyorsan szabadlábra, akkor a számukra kirótt ítélet tovább nem mondható börtönbüntetésnek, hanem halálbüntetésnek nevezhető.
„…a fiúkra kirótt drákói döntést – amely hol félelmet, hol haragot, sok esetben gyűlöletet kelt a nemzetek között – különösen rosszul élte meg a Szerbiában élő magyarság, s a nemzeti kisebbséghez tartozó emberek úgy érzik, hogy közülük bárkivel megtörténhetett volna, hogy egy valójában nem kirívó vétség (kocsmai összetűzés) következtében – amely ugyan elítélendő, de sajnos szinte szokványos, és sohasem büntettek még ekkora kegyetlenséggel – tönkreteheti az életüket, csak azért, mert nem tartoznak a többségi nemzethez” – áll többek között a szerkesztőségünkbe is eljuttatott levélben.

Hhzs.
Magyar Szó, 2012. június 14., 5. o.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése