2012. június 23., szombat

Pásztor István a tartományi képviselőház új elnöke

Pásztor Istvánt, a VMSZ elnökét választották pénteken (június 22-én)  a tartományi képviselőház elnökévé az elkövetkező négyéves megbízatási időszakra.
Az újonnan alakult tartományi parlament 83 képviselője szavazott Pásztorra, 22-en ellenezték, öten tartózkodtak, öten pedig nem szavaztak.
Az 120 képviselőből álló tartományi parlamentben az elnökválasztás esetében a képviselők többsége választhatja meg az elnököt. Megválasztását követően Pásztor letette az esküt a tartományi parlament képviselői előtt.
Az elnök megválasztását követően a tartományi képviselőház megválasztotta az alelnököket is, a hat alelnök között két hölgy is van, a szocialista Branislava Belić és a demokrata Ana Tomanova Makanova.
Rajtuk kívül a tartományi parlament alelnökei lesznek az elkövetkező négyéves időszakban: Milivoj Vrebalov (LDP), Dušan Jakovljev (LSV), Đorđe Milićević (SNS) és Milan Ćuk (SRS) is.
A képviselőház titkárának tisztségét az elkövetkező időszakban is Milorad Gašić tölti be. (Tanjug, Novi magazin)

http://www.vajma.info/cikk/vajdasag/13694/Pasztor-Istvan-a-tartomanyi-kepviselohaz-uj-elnoke.html, 2012. június 22. [15:19]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése