2012. június 29., péntek

Mentsék fel a délvidéki magyarokat a szerb TV előfizetési díja alól


KÖZLEMÉNY
Szerbiában a polgárok a kábeltelevízió előfizetési díján kívül kötelesek külön fizetni a Szerbiai Televízió "közszolgálati" műsoraiért. Ez a két összeg számos polgár esetében a gyakran minimálbér alatti jövedelem 8-10 százalékát is eléri. Miután sok ember számára a televíziózás szinte az egyetlen szórakozási forma, az említett kiadás komoly kiadást jelent.
Az elmúlt tíz évben a szerb "közszolgálati" tévé előfizetési díjat a Szerbiában élők 41 szazaléka fizette. A szerb kormány bírósági végrehajtókkal szándékozza behajtani a tartozásokat. Bútorzat, háztartási gépek, sőt élelem elkobzásával fenyegetőzik.
Miután statisztikailag bizonyított tény, hogy az elképesztő elszegényedés ellenére a zömeben magyarok által lakott települések lakosai fizetik legrendszeresebben az adókat és a járulékokat, igencsak valószínű, hogy még a szerb "közszolgálati" tévé harácsát is sokan közülük kifizetik.
A délvidéki magyarság hatalmas része soha nem nézte a szerb "közszolgálati" tévé műsorait. Teljesen abszurd és diszkriminatív a szerb "közszolgálati" tévédíj megfizettetése az itteni magyar közösséggel.
A Magyar Remény Mozgalom szerint azoknak a délvidéki magyaroknak, akik fizették a szóban forgó díjat, a szerb állam legalább egy évre visszamenőleg meg kellene, hogy térítse a befizetett összeget. Továbbá tehermentesíteni kellene az egész délvidéki magyarságot az említett harács alól.
Magyar Remény Mozgalom
2012. július 29. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése