2013. február 4., hétfő

Magyar fiatalokra támadtak Óbecsén



Vasárnapra (február 3-ára – B. A. megj.) virradó éjszaka Óbecse központjában magyar fiatalokra támadt rá egy szerbül beszélő fiatalokból álló csoport. A Vajdaság Ma értesülései szerint egy fiúkból és lányokból álló magyar társaság a városközpontban beszélgetett, amikor verbálisan beléjük kötött egy számukra ismeretlenekből álló csoport. A fiatalok nem reagáltak a provokációra, és a kötekedők odébbálltak. Később azonban ugyanez a csoport visszatért, és immár számbelileg megerősödve támadt rá a magyar fiatalokra. A támadás alkalmával nemzeti hovatartozásukat emlegetve sértegették őket. Ketten sérültek meg, egyiküknek a fején szakad fel a bőr és kisebb agyrázkódást szenvedett, társának pedig bal szeme környéke dagadt fel. Őket az óbecsei egészségházban látták el. A verekedésnek a rendőrség vetett véget, a helyszínen igazoltatta a résztvevőket - állítja egy szemtanú, aki neve elhallgatását kérte. Hivatalos rendőrségi közlemény még nem jelent meg az esettel kapcsolatban.
http://www.vajma.info/cikk/vajdasag/14856/Magyar-fiatalokra-tamadtak-Obecsen.html, 2013. február 4. [1:52]





Verekedés volt Óbecsén (is)


A Vajdaság Ma hírportál információi szerint vasárnap kora hajnalban Óbecse központjában magyar fiatalokra támadt rá egy szerbül beszélő fiatalokból álló csoport. A tudósítás szerint a város központjában kötöttek bele ismeretlenek egy magyar társaságba, de miután a fiatalok nem reagáltak a provokációra, a kötekedők továbbálltak, majd valamivel később már nagyobb létszámban tértek vissza és rátámadtak a magyar csoportra, miközben nemzeti alapon sértegették őket.

 


Az incidens a város szívében történt (Fotó: Fehér Rózsa)


Siniša Šijačić, az óbecsei egészségház igazgatója érdeklődésünkre elmondta: vasárnap hajnalban az egészségházban három fiatalembert láttak el, közülük egyet könnyű sérüléssel hazaengedtek, kettőt Újvidékre utaltak kivizsgálásra, de valószínűleg ők is csupán könnyebb sérüléseket szenvedtek.
Ennél többet a rendőrség hétfői közleményéből sem tudtunk meg, mindössze annyit közölt a szóvivő: a főtéren történt vasárnap hajnali verekedésben két személy könnyebben megsérült, az esetről az egészségház orvosai értesítették a rendőrséget, amely intenzív nyomozást folytat az incidens körülményeinek és a verekedésben részvevők személyazonosságának a felderítése érdekében.
Magyar Szó, 2013. február 5., 5. o.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése