2013. szeptember 20., péntek

Gyülöletkeltő falfirka SzeghegyenKishegyes községben, Szeghegyen szombatra (szeptember 14-ére – B. A.) virradó hajnalban gyűlöletszító falfirka jelent meg a Duna menti svábok egyesülete Sekitsch – Feketitsch tagozatának elnöke, Helga Eisele asszony és férje által megvásárolt és felújított ház falán.
A Vajdasági Magyar Szövetség Kishegyesi Községi Szervezete mélységesen elítél minden nemű támadást, ami nemzeti, faji vagy vallási kisebbségek ellen irányul. A szeghegyi eset, a német nemzeti közösség biztonság érzetét fenyegető falfirka elkövetőinek feltett szándéka az itt élő nemzetek békés együttélésének veszélyeztetése, ami számunkra teljességgel elfogadhatatlan. Ma már Szerbiában sem alkalmazható egyetlen nemzeti közösség tagjaival szemben sem a kollektív bűnösség elve, minden ilyen kísérletet erőteljesen elítélünk.
A Vajdasági Magyar Szövetség Kishegyes Községi Szervezete határozottan követeli az illetékes hatóságoktól, hogy a törvények értelmében járjanak el, s mihamarabb állítsák elő a a felelősöket.
A VMSZ községi szervezetének elnöksége
http://www.vajma.info/cikk/kozlemenyek/2059/Gyuloletkelto-falfirka-Szeghegyen.html,
2013. szeptember 19. [13:22]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése