2014. május 20., kedd

Máris becsapta a szavazóit? Szerbia és a VMSZ főnöke azokkal barátkozik, akik ellen állítólag küzd!

a vucic miskovic02A szerbiai vízözön előtt Aleksandar Vučić a "reformkormány" első embere, a szerbek "új istene" (és nem utolsó sorban a VMSZ főnöke) meghívta az összes gyanús hírű, dúsgazdag szerb nagytőkést, akikről (enyhén szólva) erősen feltételezhető, hogy volt "egy kis" közük a rablóprivatizációkhoz, vagyis ahhoz, hogy emberek százezrei kerültek az utcára, és egzisztencia, jövő, remény nélkül maradtak.
Kilenc órán át tárgyalt velük a "gazdasági reformintézkedések előmozdításáról és a válság áthidalásáról". Magyarán: egész nap azokkal bratyizott, akik ezt a válságot nagy valószínűség szerint előidézték. Bejelentette: ezentúl kéthavonta találkozik velük.
A kétszáz "kiemelkedő bizniszmen" között olyan jómadarak is helyet kaptak, mint pl. Miodrag Kostić, aki annakidején rendkívül gyanús körülmények között (szó szerint) három euróért vásárolt cukorgyárakat vagy éppen Željko Mitrović, a hírhedt Pink TV tulajdonosa. Ott volt a szabadkai Vojin Đorđević is, aki nemcsak vállalatok tönkretételéről ismért, és arról, hogy több ízben csúszkált a börtön küszöbén korrupció vádjával a nyakában, hanem arról is, hogy fia közveszélyes utcai bűnöző, aki többek között megkéselt egy magyar fiatelembert.
A legfontosabb vendég azonban Miroslav Mišković volt, aki nemrég jött ki a vizsgálati fogságból (ahova Vučić nyomására került). A kormányfő azzal magyarázta az "üzletember" jelenlétét, hogy rendszeresen fizeti az adót. Sőt, még is dicsérte a gazdaság fellendítésére vonatkozó "figyelemre méltó ötleteiért".   
Emlékeztetőül: a Szerb Haladó Párt népszerűségét (és talán a választási győzelmét is) nagyrészt annak köszönheti, hogy bejelentette, felszámolja a gazdasági bűnözést.
Nos, kiderült, hogy ez is csak egy trükk volt. (Kasza József is nyugodtan gyarapíthatja vagyonát.)
Ha a szerb szavazóknak ettől sem nyílt ki a szémük, majd kinyílik az új munka- és nyúgdíjtörvény megszavazása után.
Reméljük, a VMSZ szavazói is végre rájönnek kire voksoltak. Az áldott "reformtörvények" meghozatala és a következő pokoli évek a VMSZ lelkén is száradnak majd, hiszen az egyik szerb kormánypártról van szó.
K. P.
Közzétette: Szerkesztő 2. 2014. május 20. kedd, 12:00 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése