2014. május 8., csütörtök

Pásztor István gyalázatosnak tartja az őt ért inzultust


Pásztor István gyalázatosnak tartja az őt ért inzultust
Pásztor István
Pásztor István gyalázatosnak tartja és szörnyű jelenségként éli meg, hogy kedden tüntetők szidalmazták és megköpködték Budapesten, a Parlament előtti Kossuth Lajos téren. Az Országgyűlés alakuló ülésére vendégként érkező vajdasági politikus a szabad véleménynyilvánítással való visszaélésnek nevezte a történteket.

A Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke az MTI-nek telefonon nyilatkozva megerősítette az Origo hírportál beszámolóját, hogy a Parlament előtt a földtörvény ellen tüntető Gaudi-Nagy Tamás - aki az elmúlt parlamenti ciklusban a Jobbik-frakció tagja volt - a megafonon keresztül megszólította őt, és ezután tüntetők egy csoportja körbevette, szidalmazta és megköpködte.

Pásztor István az MTI-nek azt mondta, "minimum gyalázatként", "szörnyű jelenségként" éli meg a történeteket. "Nemcsak énmiattam problémás, hanem a teljes társadalom szempontjából" - fogalmazott, megjegyezve: a történteket a szabad véleménynyilvánítással és a gyülekezési joggal való visszaélésnek tartja.
A VMSZ vezetője, a vajdasági parlament elnöke a Jobbik elhatárolódó közleményére utalva azt is aláhúzta, "az, aki a szellemet kiengedi a palackból, az felelős a szellem" utóéletéért is. "A hócipőm tele van azzal, hogy a jobbikosok folyamatosan megpróbálják megmondani, nekünk mit kéne csinálni (a Vajdaságban), aztán fogják az aktatáskájukat, és hazamennek Budapestre" - mondta Pásztor István.
A Jobbik kedden azt közölte, Gaudi-Nagy Tamás nem tagja, már nem is képviselője a pártnak, és a Jobbik a Gaudi-Nagy Tamás által szervezett rendezvényen történtekkel semmilyen közösséget nem vállal.


2014. május 6. [19:51]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése