2018. szeptember 6., csütörtök

Takarodjanak ki a politikusok az iskoláinkból

Szeptember van, ez sok családban egyet jelent a tanév kezdetével, a gyermekek óvodába vagy iskolába indításával. Ám más, elvtelenebb emberek számára jelenleg ez a nemzeti tanács kampányidőszakát jelenti, amikor minden alkalmat meg kell ragadni a politikai pontgyűjtéshez és ehhez semmi sem drága, ezért az iskolapadig viszik a mocskos politikájukat.

Így például a VMSZ elnöke Pásztor István és a párt elnökségének tagja, Nyilas Mihály Adán a Cseh Károly Általános Iskolába vitte be a politikát, ahol jelen volt Ana Brnabić miniszterelnök asszony is a tanévkezdésnél.
Kevi, Bogaras és Tornyos kisdiákjait Perpauer Attila a VMSZ helyi szervezetének elnöke látogatta meg, szerencsére volt aki épp fotózza és kamerázza, amikor csomagokat ad át.
MNT-s tisztségviselőnek álcázott VMSZ tagok végigjárták Bácsgyulafalva, Bezdán, Gombos, Kupuszina, Kúla, Nemesmilitics és Zombor magyar diákjait, szintén szorgosan fotózva saját teljesítményüket, hogy aztán a Facebookon induljon a like-vadászat nemes tettükért cserébe.


Zentán a Thurzó Lajos Általános Iskolában közlekedésbiztonsági csomagokat osztott Czeglédi Rudolf, a VMSZ alelnöke (Nyilas Mihály és Pásztor István párttársának is lehet kellene ilyen csomag – a szerk). Szintén Zentán a November 11. Általános Iskolában a VMSZ-es Jerasz Anikó osztotta szét a csomagokat az elsősöknek.  De a legkisebbek, a zentai Hófehérke óvodába sem léphettek be úgy, hogy ott ne kelljen VMSZ-es politikusokat kerülgetniük.
A horgosi Kárász Karolina Általános Iskolába sem csengethettek be VMSZ-es politikusok nélkül, ide szintén Nyilas Mihály látogatott el, a gyermekeket megörvendeztetni jelenlétével.
Az anyaországi politika is kivette a részét a kisiskolások mustrájából. A zentagunarasi, csantavéri óvodákba Pótápi Árpád János fideszes államtitkár és Pásztor István látogatott el népes politikai sleppjével, megnézni, hogy az “ő érdemükként”, hogyan fektették be az emberek közpénzét. A politikai roadshow keretén belül a bácskossuthfalvi Idős Kovács Gyula iskolában is felsorakoztatták a gyerekeket. Az elsősorban állhattak a kisdiákok csomaggal a kezükben mosolyogva, második sorba a mocskos politikusok szavazatok reményében vicsorogva.

Kép forrása: Pótápi Árpád János Facebook oldala
A sort még hosszasan lehetne sorolni, hiszen politikusaink úgy járják végig az oktatási intézményeinket, mint a sáskahorda ahogy termőföldről-termőföldre vándorol és ez már évek óta így megy szeptemberben, azonban idén még kampányidőszak is van.
Még mielőtt valamelyik kétszínű mócsing azt állítaná, hogy a támogatások, a fejlesztések és a beiskoláztatási programok ellen lennénk, gyorsan verjen rá a szájára. Ugyanis ha a politikusjárás az oktatási intézményekben valóban az önzetlen segítségről szólna, akkor befáradna a “tisztelt politikus” tanítási időn kívül, átadná az iskola vezetőinek vagy a tanároknak a csomagot, akik legalább ilyen ügyesen megtudnák oldani azok kiosztását, Facebook posztok Pannon RTV kamera és a támogatást kiosztó politikusok neveinek aranykeretbe foglalása nélkül és anélkül, hogy politikai árucikket csinálnának abból a kevés délvidéki magyar kisdiákból, aki még itt tanul.
Kedves politikusok, politizáljatok bármilyen lobogó alatt is: takarodjatok a gyermekeink mellől, takarodjatok ki az iskolákból és óvodákból!
2018. szeptember 5.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése