2019. október 12., szombat

Sergej Trifunović:

Vučić embere félmillió eurót kínált, hogy vegyem át Dačić szerepét

Sergej Trifunović: Vučić embere félmillió eurót kínált, hogy vegyem át Dačić szerepét

Sergej Trifunović, a Szabad Polgárok Mozgalmának vezetője az N1 Televíziónak adott exkluzív nyilatkozatában kijelentette, hogy a Szerb Haladó Párt nevében egy személy fél millió eurót és az SZHP-val való koalíciós megállapodást kínált neki, amennyiben indulna a választásokon, persze a haladók által megszabott feltételekkel. Trifunović azt mondta, visszautasította a kenőpénzt, mozgalmában pedig elkezdték leváltani azokat a személyeket, akik belementek ezekbe a tárgyalásokba, és hozzátette, várja, hogy beidézzék az ügyészségre.

Sergej Trifunović színművész, aki mellékszerepet játszott a Leleplező (The Whistleblower) című 2010-es német-kanadai thrillerben, most a Leleplező szerb változatának főszereplőjévé vált, jegyzi meg az N1 TV cikke, melyben hozzáteszik, hogy Trifunović ezúttal nem színészkedik, hanem tanúként szerepel egy olyan ügyben, melyben a haladókat gyanúsítja, hogy kenőpénzt kínáltak neki.
– Az az ember, akinek felhatalmazása van, hogy Aleksandar Vučić, illetve pártja nevében tárgyaljon, már hónapok óta arra kér bennünket, hogy induljunk a választásokon, de az általuk megszabott feltételek mentén, ez az, amit ebből az egészből felfogtam. Úgy tűnik, ők szeretik a kész tényeket. Szeretik megvásárolni az embereket, mint ahogyan megvették Čedo Jovanovićot, Rasim Ljajićot, Nenad Čanakot… Aztán azt mondták, „tessék, majd a mi üzletembereink segítenek neked” én pedig azt válaszoltam, hogy „nekem semmiféle segítségre nincs szükségem, ha indulunk a választásokon, kapunk pénzt az államtól”. Ezt követően rukkoltak elő egy konkrét ajánlattal, ami ötszázezer euróról szólt – állítja Trifunović.
A Szabad Polgárok Mozgalmának vezetője szerint a felkínált fél millió eurós összeg csak a torta egy szeletkéje lett volna.
– Ezután elindult a licitálás a parlamenti helyekre vonatkozóan, majd az illető hölgy azt mondta nekem: „Te leszel Dačić helyett az új koalíciós partnerünk”, erre elnevettem magam. Honnan veszik ezek, hogy én koalícióra akarok lépni velük, ráadásul Dačić helyett? Hát Dačićnak börtönben a helye! – mutatott rá Trifunović, és azt állítja, miután visszautasította az ajánlatot, az a személy akivel erről tárgyalt, azt mondta, hogy meg fogja találni a Szabad Polgárok Mozgalmában azokat az embereket, akik ebbe majd beleegyeznek, és akik egy bizonyos pillanatban majd elvárásaival ellentétesen fognak szavazni.
– Ha ez megtörténik, és ez tudomásomra jut, akkor bombát dobok az SZPM-re, sajtótájékoztatót hívok össze, megtartom az „egészséges” embereket és azt fogom mondani, hogy a Szabad Polgárok Mozgalmának maradéka a korrupció melegágya, mely a Szerb Haladó Párttól pénzt fogadott el – jelentette ki Trifunović.
Időközben kiderült, hogy az SZPM soraiból voltak személyek, akik belementek a tárgyalásokba, de Trifunović rámutatott, hogy ők lebuktak, ezért már nem tagjai a mozgalomnak.
– Hogy ne legyen félreértés, Aleksandar Pavlović belgrádi főmegbízott és Milan Žunić, a végrehajtó bizottság elnöke más okokból lett leváltva, nem pedig azért, mert kenőpénzt fogadtak el – magyarázta Trifunović.
– Nem szeretném nevesíteni azokat a személyeket, akik a pénz miatt tárgyalásokat folytattak, mint ahogyan annak a nevét sem fogom kimondani, aki a Szerb Haladó Párt részéről tárgyalt. Ezt majd az ügyészségen mondom el, ha az majd elkezdi végezni a dolgát és beidéz – emelte ki az SZPM elnöke.
Az N1 Televízió szerkesztősége kérdést intézett az ügyészséghez, hogy indul-e vizsgálat az említett fél millió euró miatt, de válasz még nem érkezett.
2019. október 12. [12:01]
https://szabadmagyarszo.com/2019/10/12/sergej-trifunovic-vucic-embere-felmillio-eurot-kinalt-hogy-vegyem-at-dacic-szerepet/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése