2024. március 16., szombat

VMDK: Nagybecskereken „megfeledkeztek” a vajdasági magyar zászlóról!

 KÖZLEMÉNY

Lehet, hogy egy kép erről: a Brandenburgi kapu

2024. március 15.  17:56
 
A Vajdasági Magyarok Demokratikus közössége (VMDK) sajnálattal állapítja meg a Szerb Haladó Párt és a vele hatalmat gyakorló VMSZ még március 15 -én sem képes tiszteletben tartani a vajdasági magyarság alapvető törvényes jogát a nemzeti jelképek használatára.
A NEMZETI KISEBBSÉGEK JOGAINAK ÉS SZABADSÁGAINAK VÉDELMÉRŐL szóló törvény 16-ik szakasza értelmében március 15 -én jogunk van a vajdasági magyarság nemzeti zászlajának kitűzésére az állami hivatalok, önkormányzatok homlokzatára.
Mint azt a fotó bizonyítja Nagybecskereken erről is „megfeledkeztek”, ahogyan „megfeledkeztek” a magyar nyelv hivatalos használatáról az állami intézményekben és a bíróságon is.
Ha tudjuk azt, hogy a szerbiai Népképviselőház kisebbségi (magyar) alelnöke is ebből a városból való, akkor ez a „mulasztás” kiemelt súlyossággal bír.
Ezért felszólítjuk Nagybecskerek város vezetőségét, a szerbiai parlament alelnökét Kovács Elvirát az azonnali intézkedésre, a vajdasági magyar zászló kitűzésére, valamint a vajdasági magyarság nemzeti jelképeinek tiszteletben tartását egyéb ünnepnapjainkon. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése