2013. június 26., szerda

Kilenc éve!



Ismeretes, hogy öt Magyar fiatalt 61 évre ítélt a szerbiai bíróság és ezzel példát statuált az itt elő magyar nemzetiségnek.
Most, 2013. június 26-án kilenc éve a példátlan szenvedésünknek és a  fiaink vergődésének.
Azóta háromszor választottunk elnököt Szerbiában.
Mindegyik szerb elnök ígért, úgy Koštunica, mint Tadić elnök, de a legtöbbet Tadić, aki csak ígért, de semmit nem tett a fiúk ügyében. Pedig ők is sokallták és hihetetlennek  minősítettek a 61 évet. A világ minden tájáról kértek az ügy felülvizsgálását és a fiúk felmentését!
A külföldi  politikusok, diplomaták, civil szervezetek, hazai politikusok erőfeszítései  nem jártak  sikerrel. Aláírást is szerveztünk  az interneten. Nemzetiségtől függetlenül, magyarok, szerbek, szlovákok, románok, franciák, angolok, zsidók, amerikaiak, kanadaiak, ausztráliak, németek is aláírtak, beleértve a szerb szomszédjainkat és családjaikat is, hisz ők is tudják, hogy nem az  történt, amit  a rendőrség és a bíróság állít.
Tavaly Áder János magyar elnöknél járt Nikolić szerb elnök és két fiúnak kegyelmet adott.
Hárman  még bent vannak a börtönben, szabadságvesztésüket töltik! Most, hogy jön a magyar–szerb megbékélés napja, várjuk és reméljük, hogy Nikolić elnök megkegyelmez a három Temerini fiúnak! Így példát mutat a magyarok iránt, mint szerb államfő, hogy különb Koštunicától és Tadićtól! Külföldről is fel van kérve, hogy szabadságot adjon a fiúknak.
Kilenc év az sok és sok minden történt.
A bent levő két fiúnak nincsenek szülei elhaltak.
Fiam elveszítette mind két nagyapját.
Mindenki belefáradt már a kilenc évbe.
Magunkra vagyunk hagyva és ők is bent csak várnak és remélnek. Csalódtak a két  kiszabadult sorstársukban, akik annyi mindent ígértek  az interneten nekik és másoknak is, de valahogy, se anyagilag, se szóban, sem tettben, nem vállaljak az ígéretük betartását!

Máriás család
Temerin, 2013. június 25.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése