2013. október 20., vasárnap

Ki szervezte a magyarveréseket?



(Muratáji reflexiók)

      2013. október 18-án a muravidéki Gyertyánoson ülésezett a Kárpát-medencei Magyar Autonómia Tanács (KMAT), amelyen magam is részt vettem, és a VMDP nevében javasoltam, hogy a tervezett zárónyilatkozatba kerüljön be, miszerint a KMAT aggodalmát fejezi ki a Szerbiában több mint egy éve vizsgálati fogságban sínylődő hét magyar fiatal sorsa miatt. Csalódottan kell megállapítanom, hogy javaslatomat Tőkés Lászlón, Ágoston Andráson és Tari Istvánon, a VMDK alelnökén kívül senki sem támogatta. A többi hozzászóló egymásnak is gyakran ellentmondó, mind logikai, mind etikai mércék szerint gyenge ellenérveire most nem térek ki, viszont nem hallgathatom el Pásztor Istvánnak, a VMSZ elnökének meglehetősen furcsa felszólalását, amely méltán váltott ki meglepetést, s némelyekben talán döbbenetet is szokatlan tartalma miatt. Pásztor ugyanis kifejtette, hogy a magyarverések a „mi” (nyilván a VMSZ-t értette alatta) érdekünkben történtek, mert a választások előtt a szétzilált magyar választótestületet össze kellett fogni valamivel. Mindez akár úgy is érthető, hogy a magyarveréseket maguk a magyarok szervezték. Majd, nyilván példaként a magyar önmerénylőkre és önmerényletekre, Kasza József egykori VMSZ-elnököt, illetve a háza elleni, a maga idejében nagy politikai hírértékű bombatámadást említette.
    Szavait nem szó szerint idézem, de tudtommal hangfelvétel is készült, ami alapján állításom ellenőrizhető. 
    Meg kell mondjam, ilyen súlyú (ön)leleplező kijelentés az elmúlt két évtizedben vajdasági magyar politikai vezető száját még nem hagyta el. Ha igaz, amit Pásztor István a KMAT gyertyánosi ülésén mondott, akkor a VMSZ berkeiben az elmúlt évtized során több politikai motivációjú bűncselekményt követtek el, vagy volt azokról tudomásuk. Ha viszont nem igaz, akkor Pásztor István csupán a magyarellenes atrocitások kérdését kívánta, szokásához híven, ismét súlytalanítani.
Temerin, 2013. október 20. 
                                                                                  Csorba Béla, a VMDP elnöke

Lásd még: http://www.vajma.info/cikk/vajdasag/16173/A-VMDP-elnoke-sulyos-vadakat-fogalmazott-meg-a-VMSZ-vezetoje-ellen.html,
2013. október 20. [13:11]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése