2013. október 27., vasárnap

,,Most megölünk, mert magyar vagy!" – Fényes nappal kegyetlenül megvertek és megkínoztak egy magyar fiatalt


Igaz vagy nem? 
A Délhír portál pénteken (október 25-én) 14,10-kor – a fenti címen – megjelentetett egy hírt egy újabb brutális magyarverésről a Délvidéken.
– Az áldozat időközben megkérte a szerkesztőségünket, hogy töröljük a hírt, mert félti a biztonságát, mivel attól tart, hogy beazonosítható lesz (noha sem nevet, sem iniciálét nem közöltünk, de még azt sem, hogy melyik településen él) és esetleg újabb támadás érheti.  Szerkesztőség eleget tett a kérésének és kérte az olvasók megértését. Név és telefonszám a szerkesztőségben – írja a portál (http://delhir.com/cimlap/friss-hireink/15784-most-megoeluenk-mert-magyar-vagyq-fenyes-nappal-kegyetlenuel-megvertek-es-megkinoztak-egy-magyar-fiatalt)
A hír felkerült a Facebookra és számos kommentárt váltott ki:
Mivel a Délhír olyan eseményről adott hírt, amely joggal és okkal keltette fel a közvélemény figyelmét, vagy háborította fel az olvasókat, az eset a portálról való levételével nem tekinthető befejezettnek. A szerkesztőségnek most kötelessége lenne a rendőrségtől beszerezni és közölni az eseménnyel kapcsolatos hivatalos információt – hogy az valóban megtörtént, vagy nem. Amennyiben a hír nem minősül igaznak, akkor viszont a portálnak kell levonni a következtetéseket és megállapítani a szerkesztő felelősségét.

Bozóki Antal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése