2016. február 25., csütörtök

A Magyar Nemzeti Tanács a délvidéki magyar sajtó teljes elfojtására készül



A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége felszólítja  a Magyar Nemzeti Tanács kisebbségpárti többségét, hogy a MNT 15-ik rendes ülésén ne szavazza meg azokat a kádermegoldásokat, amelyek a délvidéki magyar sajtó teljes elfojtására irányulnak.
Miután a Szabadkai Színház színészei és a Magyar Szó, Hét Nap újságírói felcsillantottak némi reményt a szabadabb közéleti viszonyok kialakítása iránt, délvidéki magyar közösségünk némi oxigénhez jutott.
Sajnos ez nem tartott sokáig. A választások közeledtével megkezdődött a visszarendeződés.
Először a Szabadkai Színházban ahol az igazgató bizottsági tágságot kimagasló pártkáderek érdemelték ki ( Újhelyi Ákos, igazgató bizottság elnöke/ tartományi képviselő, Pék Zoltán, igazgató bizottsági tag/ köztársasági képviselő). Az igazgató bizottság elnöki tisztségében olyan egyént neveztek ki akinek már voltak konfliktusai a Szabadkai Színház színészi gárdájával. Ebből csak arra lehet következtetni, hogy az elsődleges feladatuk nem a színház anyagi és művészi arculatának rendbetétele lesz, hanem a rebellis színészek megregulázása.
A Magyar Szó újságíróinak rendreutasítása azzal kezdődött, hogy tisztázatlan szakmai körülmények között szélnek eresztették a lap internetes szerkesztőségét, majd a kulturális rovat szerkesztőjét, amit megtoldtak két igazgató bizottsági tag kikényszerített lemondásával.
Megalázó módon, a VMDK tiltakozása ellenében, a Magyar Szó főszerkesztője és az igazgató bizottság elnöke maradt a helyén, sőt erősítést is kapott Juhász Attila államtitkár, Fremond Árpád, pártalelnök és parlamenti képviselő, valamint dr. Nagy Imre, a Prosperitati Alapítvány igazgató bizottsági tag személyében.
A regulázási sorozat most tovább folytatódik.
A Magyar Nemzeti Tanács (MNT) 2016. február 26-i ülésén napirenden fog szerepelni a Magyar Szó és a Hét Nap Taggyűlési Jogokat Gyakoroló Testület (TJGYT-azaz igazgató bizottság)  tagjainak kinevezése.
A  MNT parlamenti többsége azt javasolja, hogy a Hét Nap TJGYT tagjai közé olyan pártkatonákat emeljenek be mint Pál Károly és Kovács Elvira parlamenti képviselő.
A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége ezért ismételten tiltakozását fejezi ki olyan személyek kinevezése ellen akik eddigi munkásságuk során többször is bebizonyították, hogy számukra az elsődleges szempont a szűk pártérdekek érvényesítése.
Továbbá, méltatlannak tartjuk olyan egyének jelenlétét a délvidéki magyar sajtót irányító testületeiben akik másokra való nyomásgyakorlást és szemmel látható pártcenzúrát végeznek.

A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége felszólítja  a Magyar Nemzeti Tanács kisebbségpárti többségét, hogy a MNT 15-ik rendes ülésén ne szavazza meg azokat a kádermegoldásokat, amelyek a délvidéki magyar sajtó teljes elfojtására irányulnak.

VMDK Press
Óbecse, 2016. 02. 25.

Az áttételes pártkáderek összefonódásáról, bővebben ITT:
http://maglocistac.rs/v-meszes-ildiko-eljen-a-part-akcioban-rankovic-es-rakosi-utodai/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése