2016. február 20., szombat

SVM: Ne učestvujemo u podeli sredstava, sve radimo po zakonu

 SVM sve što radi, radi u skladu sa propisima Srbije 



Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor izjavio je danas u Subotici da SVM ne učestvuje u dodeli 160 miliona evra bespovratne pomoći vlade Mađarske vojvođanskim preduzetnicima, te da se sve vezano za ovaj novac radi u skladu sa propisima Srbije.
Na pitanje novinara kako komentariše kritike da SVM koristi donaciju Mađarske u predizborne svrhe, da je više od polovine članova Upravnog odbora Fondacije Prosperitati, koja će se baviti konkursima i raspodelom novca, blisko SVM-u ili su članovi te stranke, kao i da po zakonu Srbije stranke ne mogu učestvovati u podeli sredstava, Pastor je rekao da to nije istina u slučaju SVM, te da nije primetio kritike te vrste u javnosti.
„Stranka ne učestvuje u bilo kakvoj dodeli sredstava. Sve što se radi, radi se u skladu sa propisima Srbije i mi ćemo se truditi da to bude poštovano do kraja. To što je neko član neke stranke to ne znači da je time isključen iz obavljanja poslova koji zakonom nisu zabranjeni, a ova vrsta angažmana to nije “, kazao je Pastor novinarima na forumu u prostorijama Generalnog konzulata Mađarske u Subotici.
On je dodao da su kritike u javnosti bile prisutne u novembru i decembru prošle, te da je sada na redu da ove godine od ukupnih 160 miliona evra bespovratne pomoći vlade Mađarske bude povučeno oko 16 miliona evra, za čega je interesovanje građana “iznad očekivanog”.
„Ja sam ubeđen da će se to veliko interesovanje potvrditi i kroz veliki broj aplikanta, jer je zajednički interes da se povuku sva raspoloživa sredstva za ovu godinu, što je oko 16 miliona evra “, rekao je Pastor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése