2020. február 6., csütörtök

Szabadkának ismét magyar polgármestere lesz

Bódis Gábor
Bódis Gábor
 
Szabadkának ismét magyar polgármestere lesz

A Napló szabadkai tudósítója a Szerb Haladó Párt berkeiből származó információja szerint megszületett a Vučić-Pásztor megállapodás: a választások után a haladók gesztust gyakorolnak és átengedik a szabadkai polgármesteri helyet a velük mindenben együttműködő Vajdasági Magyar Szövetségnek. A választási eredményektől függetlenül.
A volt radikális párt ebbéli döntése állítólag azért sem volt súlyos, mert nagyon elegük van Bogdan Laban polgármesterből, aki szaftos botrányairól híresült el. Például életveszélyesen megfenyegette saját párttársát és a média részletesen cikkezett montenegrói vagyonáról. Persze, itt nem az a baj, hogy a nemzeti hevület magas fokán teletömte a zsebeit is, hiszen ez kívánatos hazafias kötelesség, hanem az, hogy ki is tudódott. És hogy éppen Montenegróban legyenek ingatlanjai és éppen most, amikor a pravoszláv egyház és belgrádi hatalom teljes pályás letámadásba kezdett a „hűtlen” crnagoracok ellen, akik csak nem akarják bevallani, hogy tulajdonképpen szerbek és mindig azok is voltak.
Másrészt Pásztorék valamilyen kézzelfogható eredményt mutatnának fel Szabadka „visszaszerzésével”, hiszen a Prosperitati diadalomittas sikerpropagandája ellenére a vajdasági magyarság (is) egyre csak fogy. Azt még a hiszékeny vajdmagyar szavazókkal is nehéz elhitetni, hogy az újdonsült nemzetiségi oligarchák pöffeszkedése (például Szabadka központjának tudatos megsemmisítése) az ő javukat szolgálja.
Harmadsorban, Pistáék azt is bebizonyíthatnák, hogy igenis érdemes volt évek óta ki sem bújni Vučić hátsó fertályából. A kibújás helyett talán átbújást kellett volna írni, hiszen Orbánnak is kijár a juss.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése