2016. április 12., kedd

A "biztos pontból" biztos kérdőjel? Még nyolcvankét tag hagyta el a VMSZ-t!

a tothZsugorodik a VMSZ tagsága. A leggazdagabb és "legrugalmasabb" párt azonban aligha tér le a folyamatos gazdagodás és haszonszerzés útjáról. (Minél kevesebb tag, annál kevesebb probléma?).
A Magyar(nak nevezett) Ház előtt Tóth Imre, Béni Tonkovics Ria és Fábián István, immár volt VMSZ-tagok átadtak Pál Károlynak, a VMSZ ügyvezető elnökének 82 tag kilépési nyilatkozatát. A 82. szám szimbolikát rejt magában, ugyanis a VMSZ nemrég - pont Pál vezérletével - Bácsfeketehegyen 82 személyt zárt ki soraiból.
Tóth Imre tisztalelkű, de annál naivabb fiatalember, aki egyébként a Szabadkai Rádió újságírója, elmondta, hogy 2000-ben lépett be a VMSZ-be, mert azt hitte, ez a párt az itteni magyarság érdekeit védi és a diktatúra ellen küzd. Mint mondta, mára azonban a VMSZ diktatórikus módszereket alkalmazva legnagyobb kárt épp a magyaroknak okozza.
Kiemelte: kilépésének egyik elsődleges oka a délvidéki magyar nyelvű tájékoztatás elsorvasztása.
Szerinte a haladókkal kötött koalíciós szerződés betartásával, vagy a budapesti kapcsolatai révén, akár épp a Délvidékre érkező Orbán Viktorral lobbizva a VMSZ simán megakadályozhatta volna, hogy a délvidéki magyar emberek magyar rádiók nélkül maradjanak.
A Szabadkai Rádió kapcsán a VMSZ hat és fél ezer ember aláírását vette semmibe. Most pedig, amikor a választásokon indul egy másik magyar lista is, az azt támogató, a VMSZ-ben csalódott magyar emberek ezreit veszi semmibe - hangsúlyozta Tóth.
A VMSZ (volt) tagjaként szégyellem magam. A VMSZ mára az itteni magyarság szégyene lett - zárta elkeseredett monológját Tóth Imre.
A képen: Tóth Imre (fotó: Hét Nap)
(-n)Közzétette: Szerkesztő 2. 2016. április 12. kedd, 16:03

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése