2016. április 25., hétfő

Választások 2016

VMSZ: Sajtóértekezlet helyett sajtóközlemény


A Napló értelmezése szerint Pásztor István megkezdte a magyarázkodást.

Egyébként hogyan kellene érteni a következő mondatokat:
„Függetlenül a végleges eredményektől, amelyek akár 100-200 szavazaton is múlhatnak.” Vagy:
„Szerbiában az elmúlt években mintegy 12-15 ezer magyarral vannak kevesebben.” És:
„Partnerkapcsolatokat (értsd: Vučić – a Napló megj.) építve, de csakis a meghirdetett választási program és a magyar érdekképviseletet szem előtt tartva, a legtöbbet hozzuk ki az elért eredményekből.”
De íme a közlemény:
„A 2016. április 24-ei előrehozott parlamenti, valamint tartományi és önkormányzati választások eredményének végleges ismerete nélkül is látható, hogy a vajdasági magyar közösség egységes maradt, a polgárok nagyszámban vettek részt a választásokon és nem ingott meg a bizalmuk a Vajdasági Magyar Szövetségben.
A Vajdasági Magyar Szövetség elnökeként ezúton szeretném megköszönni a vajdasági magyar embereknek, hogy megszavazták azt a bizalmat, amely lehetővé teszi a további építkezést, a magyar politikai érdekképviseletet. Függetlenül a végleges eredményektől, amelyek akár 100-200 szavazaton is múlhatnak, a magyar emberek nem maradnak magukra abban a folyamatban, ami az előttünk álló négy évben számos kihívást fog magában hordozni, Szerbiában, a térségben és az uniós csatlakozás folyamatában. Mindezek miatt nagyon fontos, hogy az egyetlen magyar, magát a nemzeti érdekek mentén meghatározó párt, a Vajdasági Magyar Szövetség a folyamatok részese tud maradni.
Szerbiában az elmúlt években mintegy 12-15 ezer magyarral vannak kevesebben. Ezen adat tükrében különösen nagy jelentőséggel bír,  hogy a magyar választópolgárok a nemzetileg elkötelezett politikában elért eredmények és  az előttünk álló időszak vonatkozásában egyaránt az egyetlen magyar pártnak adták bizalmukat.
A Vajdasági Magyar Szövetség eredménye a párttagok, aktivisták, szimpatizánsok heroikus munkája nélkül nem valósulhatott volna meg, ezért nekik elismerésem és köszönetem fejezem ki a másfél hónapos, becsületes és tiszta kampányért, a méltóságteljes kiállásért és a becsületes módon folytatott mozgósításért.
Az előttünk álló időszakban arra fogunk összpontosítani, hogy partnerkapcsolatokat építve, de csakis a meghirdetett választási program és a magyar érdekképviseletet szem előtt tartva, a legtöbbet hozzuk ki az elért eredményekből, mert csak ez teszi lehetővé, hogy a magyar közösség a gazdasági, szociális és demográfiai mutatók ellenére se forgácsolódjon szét, hanem a szülőföldjén középtávon már látható eredményekkel tudjon megkapaszkodni.
Pásztor István
a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése