2016. április 21., csütörtök

Pereli-e Korhecz Pásztort?


 
Ifj. Korhecz Tamás, a Magyar Mozgalom társelnöke és Józsa László, az MM Ideiglenes Ügyvivői Testületének tagja április 16-án találkozott az EBESZ (Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet) választásokat megfigyelő missziójának munkatársaival, Cara Sternnel és René Wildangellel.
A Magyar Mozgalom közleménye szerint Korhecz – egyebek között – közölte az EBESZ megfigyelőkkel, hogy „becsületsértésért és rágalmazásért pert indít Pásztor István, a VMSZ elnöke ellen, mert a pártelnök az érvénytelen aláírások ügyében csalással vádolta meg”.[1]
A Magyar mozgalom – hogy változtassunk! – VMDK lista nem indul a köztársasági választásokon, mivel a Köztársasági Választási Bizottság azt állapította meg, hogy a szükséges 10 ezer támogatói aláírásból 1611-et olyan pecséttel hitelesítettek, amely már nincs használatban. A döntést bíróságon támadták meg.[2] A Közigazgatási Bíróság újvidéki tagozata azonban elutasította a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége (VMDK) és a Horvátok Demokratikus Közössége (HDK) fellebbezését, amelyet a Köztársasági Választási Bizottság döntése ellen adtak be.[3]
Kíváncsian várjuk a fejleményeket: Pereli-e Korhecz Tamás Pásztor Istvánt? Betartja-e Korhecz az EBESZ munkatársai előtt elhangzott szavait?
Az adott szó kötelez!

Újvidék, 2016. április 21.

Bozóki Antal


[1] Az EBESZ munkatársaival találkozott dr. Korhecz Tamás és Józsa László. http://www.magyarmozgalom.rs/hu/valasztasi-hirek/az-ebesz-munkatarsaival-talalkozott-dr-korhecz-tamas-es-jozsa-laszlo, 2016. április 16.

[2] Korhecz Tamás pert indít Pásztor István ellen. http://pannonrtv.com/web2/?p=266049, 2016. április 16.

[3] Elutasították a VMDK és HDK fellebbezését. http://pannonrtv.com/web2/?p=266308, 2016. április 18.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése